Vasile Blaga, despre reținerea ginerelui său: Dacă a greșit, să plătească

Data publicării:
GINERE BLAGA RUDEANU - captura

„Nu aș spune că nu îmi pare rău de situația în care se află. Înainte de orice, este tatăl nepotului meu, este soțul fiicei mele, dar până la urmă fiecare își duce crucea. Dacă a greșit, va trebui să plătească. Sper să își dovedească nevinovăția”, a declarat Vasile Blaga.

După opt ore de audieri, Ionuţ Rudeanu a ieşit încătușat, joi seară, din sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Ionuţ Rudeanu, ginerele fostului ministru de interne, Vasile Blaga, a fost ridicat de acasă de poliţişti şi dus în biroul procurorilor pentru a fi interogat. Asta după ce a asistat la percheziţiile făcute de poliţişti la domiciliul său şi la sediul societăţii pe care o controlează. Asupra lui Ionuţ Rudeanu planează suspiciuni de evaziune fiscală. Procurorii afirmă că ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiunilor fiscale. Adică banii câştigaţi cu uşurinţă, mulţi dintre ei din afaceri cu statul, s-au evaporat din contabilitatea companiei controlate de Ionuţ Rudeanu prin firme-fantomă.

Poliţiştii specializaţi în fraude economice spun că au descoperit facturi nereale şi contracte fictive de servicii ori consultanţă prin care statul a fost prejudiciat cu două milioane şi jumătate de lei.

Firma controlată de ginerele copreşedintelui PNL, Axis Security, a primit în ultimii trei ani contracte din bani publici în valoare de câteva milioane de euro, multe dintre ele atribuite fără licitaţie. Un astfel de contract este cel descoperit de reporterii Digi24 în ianuarie 2014 când ginerele lui Vasile Blaga a fost desemnat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale să se ocupe de paza și protecţia drumurilor din vestul ţării. Motivul invocat: „situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute”.

Experții în achiziţii publice spuneau atunci că singura urgenţă pentru atribuirea acelui contract ar fi fost un atentat cu bombă. Dar nici vorbă de aşa ceva. Găselniţa sub care au ascuns atribuirea contractului a fost codul roşu de viscol şi zăpadă. Atât doar că atenţionarea meteorologică era valabilă în estul ţării, nu şi în vest.

De fiecare dată când ginerele său a ajuns în spaţiul public cu afaceri controversate, Vasile Blaga s-a delimitat de el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri