Vasile Blaga, sub control judiciar. Ar fi primit 700.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
160916_vasile_blaga_PH_003_INQUAM_Octav_Ganea crop
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Vasila Blaga a fost citat în calitate de suspect de procurorii DNA Ploiești. Acuzațiile sunt de corupție și ar viza perioada 2009-2012, o perioadă în care Vasile Blaga a fost parlamentar, dar și ministru de Interne. Copreședintele PNL este anchetat sub control judiciar pentru că ar fi primit 700.000 de euro.

160916_vasile_blaga_PH_006_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE. Vasile Blaga nu mai candidează pentru un nou mandat de parlamentar, potrivit unui anunț PNL.

ACTUALIZARE. Elena Udrea a ajuns la sediul DNA Ploieşti, unde a fost citată ca martor în acest dosar.

ACTUALIZARE. Vasile Blaga a anunțat că își dă demisia de la conducerea PNL, potrivit unui comunicat al partidului.

 „În urma acuzațiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăția în fața instituțiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL și a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acționa în consecință și îmi depun demisia din funcția de co-președinte al Partidului Național Liberal și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, arată Vasile Blaga în comunicat.


ACTUALIZAREElena Udrea este aşteptată la DNA Ploieşti, unde a fost citată ca martor în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal, potrivit News.ro.


ACTUALIZARE. Potrivit unui comunicat DNA, în dosar mai sunt anchetați Ștefan Gheorghe, la data faptelor vicepreședinte al unui partid aflat la guvernare și primar al municipiului Piatra Neamț și Bedrilă Horațiu Bruno, reprezentant al unei societăți comerciale. 

În comunicat se mai arată că „a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere și anume secretarul general Blaga Vasile și vicepreședintele Ștefan Gheorghe, în sensul obținerii de bani pentru partid ”.

Vasile Blaga este anchetat pentru primirea în mod repetat „în perioada 2011 – 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la suspectul Ștefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință, prin prisma celor de mai sus, a reprezentat consfințirea înțelegerii anterioare.”


ACTUALIZARE. Vasile Blaga a ieșit de la DNA. El se află sub control judiciar. „Voi acționa în consecință”, a declarat Vasile Blaga la ieșire, privitor la asumarea politică a situației în care se află.


ACTUALIZARE. Procurorii vorbesc de comisioane de 10% la contracte cu statul, care ar fi fost încasate pe filiera acestui trafic de influență pentru ca anumite firme să beneficieze de contractele din bani publici. Sumele obținute astfel ajung la sute de mii de euro, arată date preliminare din această anchetă, spun surse judiciare.


ACTUALIZARE. Vasile Blaga ar fi fost citat la DNA Ploiești într-un dosar nou, de trafic de influență. Acuzațiile vizează perioada 2009 -2012, când Vasile Blaga era parlamentar și ministru de Interne (2009-2010). Este vorba despre un contract din bani publici, potrivit unor surse judiciare.

Nu am ce să comentez. Nici nu ştiu despre ce este vorba”, a fost singura declarație a lui Vasile Blaga la sosirea la DNA Ploiești.


Vasile Blaga a fost citat, săptămâna trecută, la DNA în calitate de martor, fiind întrebat de procurori despre maşina sa cu care şeful IPJ Bihor, Liviu Popa, a făcut un accident uşor în urmă cu o lună.

Este vorba despre un accident ușor în care a fost implicată mașina sa în urmă cu aproximativ o lună. El a spus că nu se afla la volan și că rugase un apropiat să pornească mașina pentru a nu avea probleme tehnice.

Persoana apropiată este șeful poliției Bihor, chestorul Liviu Popa. În momentul în care acesta a pornit automobilul a avut loc o tamponare ușoară.

Şeful IPJ Bihor, Liviu Popa, declara, după producerea accidentului, că nu a fost nimic grav şi că a vrut să depăşească un TIR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri