Vasile Dâncu: Marea corupție este acolo unde sunt marile decizii

Data publicării:
Vasile Dâncu
Vasile Dâncu

 

"Discursul politic a fost cel care a mers subtil sau direct împotriva luptei pentru integritate şi a luptei anticorupţie, ceea ce a creat o anumită cultură chiar a rezistenţei faţă de lupta anticorupţie", a declarat Dâncu.

El a arătat că această luptă anticorupție este necesară, însă nu poate fi dusă la bun sfârşit doar prin "exerciţii de forţă" din partea statului, ci trebuie lucrat inclusiv la comunicare.

Dâncu s-a referit, indirect, şi la alegerea în funcţii publice a unor persoane cu probleme în justiţie, afirmând că uneori opinia publică spune că "procesul electoral arată eşecurile luptei anticorupţie" sau că lucrează chiar împotriva luptei anticorupţie. "Indiferent cum interpretăm votul în anumite situaţii, oamenii nu iubesc corupţia şi nici pe cei corupţi", a precizat ministrul Dezvoltării.

Referindu-se la ce anume aduce nou strategia anticorupție lansată marți de Guvernul Cioloș, vicepremierul Dâncu a sus că, între altele, este nevoie de implementarea unui sistem integrat de management de investiții publice, în instituții care au gestionează mari investiții.

În administrația publică locală, mai spune vicepremierul, avem subfinanțare, personal insuficient, este lipsă de pregătire și nu există mecanisme eficiente de descoperire și sancționare a abuzurilor. În același timp, comparând situația în privința corupției, el a considerat că în administrația centrală, acolo unde se iau marile decizii, fenomenul are o mai mare amploare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri