Victor Ponta ar fi de acord ca foştii preşedinţi să devină senatori pe viaţă

Data publicării:
captura ponta flickr

El a arătat, însă, că propunerea în acest sens făcută de un parlamentar UNPR nu are şanse să fie pusă în practică, din moment ce ar trebui modificată Constituţia, iar „PNL şi PDL” blochează în prezent reforma constituțională. „Din câte țin minte, în comisia pentru revizuirea Constituției a existat această propunere, mi se pare acceptabilă, pentru că știu că și alte țări au așa ceva”, a declarat Victor Ponta.

„Sper ca dl. președinte Iohannis să intervină și să-i convingă până la urmă pe cei de la PNL și PDL” să nu mai blocheze revizuirea Constituției, a adăugat Victor Ponta.

Una din țările care au prevăzută această măsură - ca președinții să devină senatori pe viață - este Italia.

România a avut după decembrie 1989 trei președinți: Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu.

Parlamentarul UNPR Constantin Popa spune că va depune un amendament la proiectul de revizuire a Constituţiei prin care să fie instituit titlul de senator de drept, care să se acorde numai personalităţilor marcante ale României, cum ar fi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, preşedintele Academiei şi foştii preşedinţi ai României.

Premierul Victor Ponta a vorbit despre această propunere şi în timpul ceremoniei de marcare a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului, anul trecut. Iar astfel de poziţii onorifice erau prevăzute în Constituţia României din 1923.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri