Victor Ponta și Dan Șova, din nou în fața instanței. Un avocat cere audierea Alinei Gorghiu

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta la ICCJ

Un nou termen al procesului Turceni-Rovinari, în care sunt inculpaţi Victor Ponta şi Dan Şova, a avut loc astăzi la instanța supremă. La ședința de judecată s-a invocat numele Alinei Gorghiu și s-a cerut audierea actualului lider PNL ca fiind persoana care a participat la semnarea contractelor, în calitate de consilier juridic al fostului președinte AVAS, Teodor Atanasiu, în prezent prim-vicepreședinte PNL.

Judecătorii au decis reluarea dezbaterilor luna viitoare, la 14 octombrie.

ACTUALIZARE 11:00 Senatorul Dan Şova a refuzat să dea declaraţii în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă, iar avocatul lui Octavian Graure, un fost director al companiilor energetice Turceni-Rovinari, a cerut audierea Alinei Gorghiu pe motiv că aceasta ar fi ştiut cum au fost încheiate contractele pe care procurori DNA le consideră ilegale.

Şi Victor Ponta, chiar dacă nu a cerut audierea copreşedintelui PNL, a întărit, cel puţin declarativ, că Alina Gorghiu este una din persoanele care au cunoştinţă despre contractele încheiate de casa de avocatura a lui Dan Şova cu companiile energetice.

Dialog Victor Ponta – jurnaliști:

- Sunteţi nepregătit, domnule Ponta?

- Foarte bine pregătit, dar cum aţi văzut, ceilalţi inculpaţi au solicitat audierea doamnei avocat Alina Gorghiu. Doamna procuror a fost de acord sa fie audiată toată lumea, mai puţin doamna Gorghiu.

- Este relevantă declaraţia Alinei Gorghiu?

- Categoric. Ei au încheiat contractele. Ea şi cu Atanasiu au încheiat contractele.

Avocatul unuia dintre coinculpați, întrebat de jurnaliști ce ar putea declara Alina Gorghiu, a explicat: „Cum s-a desfăşurat tranzacţia. Care au fost punctele de vedere ale dumnealor acceptate de către Turceni”.

 


 

ACTUALIZARE 10:00. Imediat cum a început ședința de judecată, magistrații l-au chemat la pupitru pe fostul ministru Dan Șova și i-au cerut acestuia să facă declarații, așa cum au stabilit la termenul anterior. Împreună cu avocatul, Dan Șova a declarat că nu dorește să facă declarații. A redactat, în schimb, câteva sute de pagini pe care a încercat să le pună pe masa judecătorilor – un memoriu prin care Dan Șova spune că explică toate acuzațiile pe care i le aduc procurorii DNA. El a mai spus că va răspunde la întrebările pe care instanța vrea să i le pună, dar pentru această ședință a ales să se prevaleze de dreptul la tăcere.

A fost chemat apoi la pupitru Victor Ponta pentru a face declarații, tot cum se stabilise la termenul anterior, însă fostul premier a părut surprins și a cerut un răgaz să se pregătească pentru această declarație, dacă se poate chiar un alt termen, motivând că avocatul său titular nu este prezent.

Instanța a admis cererile celor doi inculpați.


 

Fostul premier Victor Ponta şi senatorul Dan Şova sunt la această oră în boxa acuzaţilor de la Înalta Curte.

În dosarul Turceni-Rovinari, Victor Ponta este acuzat că atunci când era avocat a încasat bani de la firma de avocatură a lui Dan Şova fără să fi făcut nimic.

Banii, aproape 200.000 de lei, ar fi fost de fapt un comision pentru că l-ar fi ajutat pe Dan Şova să obţină contracte cu cele două companii energetice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri