VIDEO. Aviz cu emoţii pentru Ministerul Justiţiei. Cristina Guseth a încurcat imunităţile şi impunităţile: "Pardon, le-am confundat"

Data publicării:
CRISTINA GUSETH agerpres 4866123 facuta 1

Cristina Guseth: „Pentru mine este o onoare şi o încununare a muncii de-a lungul anilor. Ştiu că am o problemă, anume că nu sunt o absolventă a Facultăţii de Drept, sunt un absolvent de Electronică şi Telecomunicaţii, dar această problemă poate să fie depăşită!”

În ciuda acestei atitudini optimiste, întrebările despre legislaţie i-au pus mari probleme ministrului propus pentru portofoliul Justiţiei.

Senator Steluţa Cătăniciu: „Ce înţelegeţi prin sistem de imunităţi şi cum doriţi în mod concret să revizuiţi sistemul de imunităţi?”

Cristina Guseth: „Sunt mai multe incompatibilităţi, sunt incompatibilităţi... astea impunităţile, pardon. Am confundat”.

Senator Eugen Nicolicea: „V-aş ruga să îmi spuneţi ce înseamnă sistem juridic şi ce înseamnă sistem judiciar?”

Cristina Guseth: „După cum v-am spus, sistem judiciar este mai retrâns - la instituţii care înfăptuiesc actul de justiţie - şi cel juridic mai extins, aşa le-am găsit. Eu am spus că nu sunt jurist, dacă dumneavoastră mă duceţi în spaţiul juridic ca să îmi demonstraţi că nu sunt jurist... atunci nu sunt jurist”.

Unii parlamentari nu s-au ferit să lanseze acuzaţii grave la adresa Cristinei Guseth.

Senator Florina-Ruxandra Jipa: „Ştim şi noi ce se află în spatele ei, ştim cine va vrea să conducă Ministerul Justiţiei sau lângă dumneavoastră sau în numele dumneavoastră. Veţi fi acolo doar de paravan”.

Cristina Guseth: „Dumneavoastră induceţi ideea că eu sunt trasă de aţe şi sunt o marionetă, ceea ce este destul de... dar pe ce vă bazaţi să spuneţi asemenea lucruri? Este jignitor!”

Iar schimburile dure de replici au continuat.

Senator Şerban Nicolae: „Am observat că declaraţia dumneavoastră în faţa atâtor comisii s-a rezumat la o declaraţie în faţa presei. V-aţi uitat doar la camerele de luat vederi”.

După ce au făcut o pauză de cinci minute pentru a analiza prestaţia Cristinei Guseth, parlamentarii au votat.

Cristina Guseth a primit aviz favorabil: „Categoric voi colabora cu Parlamentul şi o să rămân în pofida acestei umilinţe ca să duc mai departe România în structurile euroatlantice”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri