VIDEO. Dan Șova s-a prezentat la Poliție

Data publicării:
dan sova la ipj

Dan Șova a spus că, potrivit calendarului stabilit prin control judiciar, trebuie să se prezinte la Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov lunea între 15:30 și 16:00 și vinerea între 9:30 și 10:00. „Nu mă încurcă cu nimic, e decizia procurorului, dacă este utilă anchetei....Asta e procedura penală, asta o respectăm”, a declarat Dan Șova.

Senatorul a precizat că și-a schimbat domiciliul acum vreo trei sau patru luni.

Întrebat ce părere are despre scandalul politic declanșat de dosarul său, a spus că, din punctul său de vedere, este doar o procedură judiciară pe care procurorul o urmează și așteaptă ca procurorul să trimită dosarul în instanță. „În instanță formulăm și apărări. Deocamdată...procurorul formulează acuzații”, a punctat Șova.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să-și dea demisia, Dan Șova a răspuns: „Eu nu fac comentarii politice, dar dacă mă întrebați pe mine, având în vedere că nu a făcut absolut nimic ilegal, nu văd motivul pentru care și-ar da demisia”.

Dan Șova a subliniat că există deosebiri de statut între a fi partener și asociat la o casă de avocatură. „Legea reglementează parteneriatul în momentul în care cineva face parte din societate. Atât dl Ponta, cât și eu am luat hârtii de la Barou pentru a convinge presa că nu a fost niciodată asociat în firma de avocatură Șova și asociații. N-am ce să fac, dacă dvs insistați că a fost, mai mult decât să vă punem la dispoziție documentele...”, le-a spus el jurnaliștilor. „Conlucrarea profesională între două entități – că sunt societăți civile, cabinete individuale – este reglementată de Legea avocaturii începând cu 1995 și sunt uzuale”, a arătat Dan Șova.

Întrebat pentru ce l-a plătit pe Victor Ponta, Dan Șova a insistat că nu comentează dosarul. El a mai spus că nu are de gând să demisioneze din Senat, pentru că se consideră nevinovat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri