VIDEO. Imagini cu Dumitru Dragomir, reţinut

Data publicării:
dragomir

El a ieşit de la audieri în jurul orei 15.10 şi a fost urcat în maşina Poliţiei.

Dumitru Dragomir va fi prezentat astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul adus în dauna LPF este de aproximativ 3 milioane de euro. Percheziţiile continuă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a dat publicităţii un comunicat cu detalii din dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I.

Procurorii precizează, astfel, că în acest dosar s-a început urmărirea penală pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, LPF ar fi fost prejudiciată, la vânzarea drepturilor de televizare, prin faptul că tranzacţia a fost „intermediată” de mai multe firme, deşi ea s-a realizat, în realitate, fără acestea.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 - 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale”, arată PTB.

Locuinţa lui Dumitru Dragomir a fost percheziţionată în această dimineaţă. 

Întrebat dacă crede că va fi pus sub acuzare, el a spus „Eu n-aş crede. A, abuzuri se mai fac, se fac destule”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri