VIDEO. Reacţia nervoasă a lui Tăriceanu, la întrebarea privind mărturia fostei soţii

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu la senat

Călin Popescu Tăriceanu a fost contrazis în declaraţiile date la DNA de Ioana, fosta sa soție și de Victor Ponta. Este vorba despre dosarul în care e judecat pentru mărturie mincinoasă. Întrebat de jurnalişti cum comentează această declaraţie, preşedintele Senatului şi-a exprimat nervozitatea.

Reporter: Cum comentaţi că fosta dumneavoastră soţie, Ioana, a depus mărturie în dosarul în care sunteţi acuzat de mărturie mincinoasă?

Călin Popescu Tăriceanu: Mă întrebaţi despre o ştire din aprilie 2016?

Reporter: Da

Călin Popescu Tăriceanu: Care e relevanţa? A apărut ştirea atunci, de ce întrebaţi?

Reporter: Confirmă ce spun procurorii.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu este o ştire, justiţia se face în sala de judecată”.

Notarul Ioana Valmar a fost audiată în calitate de martor la DNA Brașov, în dosarul retrocedării nelegale a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, după ce Remus Truică ar fi vorbit cu Călin Popescu Tăriceanu, la acea perioadă premier, și ar fi convenit ca actele notariale să fie făcute la cabinetul Ioanei Valmar, relatează Digi24.

Ea a confirmat că din 2006 a fost o discuție cu fostul consultant politic, Tal Silberstein, despre bunuri ale lui Paul al României pe care urma să le achiziționeze și aceasta i-ar fi spus lui Tal Silberstein că intenționează să perfecteze actele notariale pentru respectiva achiziție la cabinetul acesteia.

În dosar se regăsesc și alte declarații ale martorilor care ar contrazice declarațiile lui Tăriceanu. Una este dată de fostul premier Victor Ponta.

Primul termen de judecată pe fond a fost stabilit pe data de 14 martie.

Prin declaratia pe care a dat-o, Ioana Valmar a confirmat acuzația de mărturie mincinoasă la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. El a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016. Prejudiciul este estimat la 135.874.800 euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri