VIDEO. Sorin Oprescu, la ieşirea din arest: "Primul lucru pe care îl fac? Insulină"

Data publicării:
oprescu

ACTUALIZARE 14.45. Sorin Oprescu a ieşit din arest.

Am de gând să îmi văd de sănătate. De problemele juridice se vor ocupa domnii avocaţi. Vom avea multe de vorbit pe parcurs. Primul lucru pe care-l fac (când ajung acasă) îmi fac insulină”, a declarat Sorin Oprescu.

El le-a transmis şi un mesaj bucureştenilor: „Le multumesc celor care mi-au fost alături, să fie convinşi că nu i-am dezamăgit şi nu îi voi dezamăgi niciodată”.


El va fi cercetat în arest la domiciliu.

Hotărârea a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti şi nu mai poate fi contestată. 

Decizia va fi pusă în aplicare chiar azi. 

Peste câteva ore, Sorin Oprescu va părăsi arestul, unde se află de aproximativ două luni.

Nu are voie să părăsească domiciliul din Bucureşti, nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar sau să deţină arme în casă.

El este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

Acuzaţiile aduse de DNA lui Sorin Oprescu

Din referatul DNA reiese că toate neregulile au ieşit la iveală după ce mai mulţi oameni de afaceri i-au denunţat pe doi directori din PrimăriaGenerală. Aceştia erau acuzaţi că cereau mită. Procurorii au descoperit că o parte din bani ar fi ajuns şi la Sorin Oprescu. Modul de operare era unul complex. Totul ar fi început în 2013. Implicarea lui Sorin Oprescu s-a făcut după ce unul dintre directori ar fi fost avertizat că va fi concediat pentru că asupra lui există multe suspiciuni. Atunci, primarului general i s-a oferit o parte din banii primiţi.

La această întâlnire (...) i-a remis inculpatului Oprescu Sorin suma de 25.000 euro provenind din cei 60.000 euro remişi de denunţători, totodată spunându-i că: „25 de la Mogoşoaia”. Reacţia inculpatului Oprescu Sorin a fost aceea de a spune: „Da, da, da! Mulţam””, se arată în dosarul DNA.

Sorin Oprescu a stabilit un mod concret de operare. Anchetatorii spun că primea mita doar la locuinţa sa din localitatea Ciolpani. Procurorii susţin că cei mai mulţi bani ar fi provenit de pe urma contractelor încheiate de Societatea care administrează complexul de la Mogoşoaia, dar şi de la Administraţia Cimitirelor din Capitală.

În ceea ce privește modul în care aveau loc remiterile, (…) a arătat că împreună cu (…) se deplasa la casa inculpatului Sorin Oprescu din comuna Ciolpani, unde îi lăsau banii, arătându-i totodată primarului faptul că i-au lăsat, iar acesta din urmă le spunea: „Mulţumesc””, se mai arată în dosarul DNA.

Potrivit achetatorilor, primarul Sorin Oprescu ar fi fost denunţat chiar de unul dintre directorii din subordinea sa, speriat că ar putea fi prins în timp ce colecta mita de la mai mulţi oameni de afaceri.

„Referitor la măsurile de precauţie ale inculpatului Oprescu Sorin, denunţătorul a mai indicat că într-un foişor aflat în curtea imobilului de la Ciolpani se află un aparat în care sunt obligați să își lase telefoanele mobile atunci când discută în foișor. Despre acest aparat (...) i s-ar fi spus că ar bruia semnalul telefoanelor, astfel încât să nu fie interceptate”, potrivit DNA.

Denunţătorul susţine că, din 2013 şi până astăzi, a avut peste 20 de întâlniri cu Sorin Oprescu. De fiecare dată scopul a fost acela de a-i da partea de mită care îi revenea. În total, peste un milion de euro. Aceeaşi persoană a mai precizat pentru anchetatori că la primarul general ajungeau chiar 80 la sută din bani.

Un director din Primăria Capitalei le-a spus procurorilor că, în 2013, a fost chemat în biroul lui Sorin Oprescu şi certat pentru că mai mulţi oameni de afaceri se plângeau, la acea vreme, că respectivul director cerea şpăgi. Sorin Oprescu l-a iertat pe director, cu condiţia ca şi el să fie inclus în circuitul şpăgilor. Directorul a mai spus că a fost de acord să împartă mita cu Sorin Oprescu, cu condiţia să nu fie dat afară.

Angajatul Primăriei a mai spus că sumele erau cuprinse între 20.000 şi 60.000 de euro. El a mărturisit că, la un moment dat, s-a speriat pentru că era urmărit de nişte maşini despre care credea că aparţin DNA.

Acelaşi bărbat a spus procurorilor DNA că Sorin Oprescu îşi cumpărase un aparat cu care bruia telefoanele celor care veneau în vizită în casa lui de la Ciolpani. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri