VIDEO. Traian Băsescu, la Parchetul General, în dosarul Firea: S-a schimbat încadrarea, din şantaj în ameninţare. Justiţia se apropie de adevăr

Data publicării:
base crop

 

Traian Băsescu, la Parchet FOTO Agerpres

ACTUALIZARE 11.35. Traian Băsescu a ieşit de la DNA.

Traian Băsescu, la Parchetul General |FOTO: Inquam Photos

S-a schimbat încadrarea de la şantaj la ameninţare. Înseamnă că uşor uşor, justiţia se apropie de adevăr”, a spus fostul preşedinte.

ACTUALIZARE 10.53. Traian Băsescu a ajuns la Parchetul General.

"Sunt pregătit pentru orice, dar cu încredere în justiţie", a declarat fostul preşedinte.


Anterior, la sediul Parchetului au venit şi avocaţii - ai acuzării şi ai apărării.

ACTUALIZARE 10.00. Surse judiciare spun că fostul preşedinte a fost chemat pentru a i se aduce la cunoştinţă schimbarea încadrării juridice din şantaj în ameninţare.

Pentru şantaj, pedeapsa maximă ar fi de cinci ani de închisoare, iar pentru ameninţare un an sau amenda penală, în cazul în care se va dovedi că acuzaţiile aduse sunt întemeiate.


Ar fi pentru a treia oară când Traian Băsescu ajunge să stea faţă în faţă cu procurorul care se ocupă de acest caz.

Anul trecut, senatorul Gabriela Firea a spus că firma care i-a vândut Ioanei Băsescu cele aproape 300 de hectare de pământ agricol la Nana ar fi fost inactivă la momentul tranzacţiei. În replică, fostul şef al statului i-a transmis senatoarei "să se uite pe tarlaua soţului primar. Poate nu-l mai găseşte acasă. În parohia lui se întâmplă lucruri rele."

Drept urmare, Gabriela Firea a făcut plângere la Parchet, pe motiv că s-a simţit jignită şi ameninţată.  

Prima audiere a fostului preşedinte a avut loc pe 24 martie. Punctual şi bine dispus, Traian Băsescu a fost întâmpinat la Parchetul General de protestatari. Traian Băsescu le-a zâmbit contestatarilor, a ignorat armata de jurnalişti, apoi a urcat grăbit treptele Parchetului General. Vizita a durat două ore şi jumătate.

Lucian Bolcaş, avocatul senatorului Gabriela Firea, exclude varianta unei împăcări, clienta lui nefiind interesată de scuze, ci de trecerea la următorul pas în anchetă.

Surse judiciare spun că Traian Băsescu a explicat, în cele 2 ore şi jumătate petrecute la parchet, că afirmaţiile de la care a pornit acest scandal au fost unele cu caracter strict politic.

Problemele lui Traian Băsescu au început anul trecut, în timpul anchetei desfăşurate de Comisia Nana, care ancheta modul în care fiica cea mare a fostului preşedinte a cumpărat terenuri în judeţul Călăraşi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri