Zeci de percheziții în București și trei județe

Data publicării:
mascati

38 de percheziții au loc în această dimineaţă în Bucureşti și în Ilfov, Constanța și Călărași, la sediile unor firme din domeniul agricol, al construcțiilor și al comerțului.

mascati

Sunt vizate persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la 25 de milioane de lei, adică peste 5 milioane de euro. 47 de persoane urmează să fie aduse la audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

La descinderi participă aproximativ o sută de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de la Investigaţii criminale şi de la Transporturi din IGPR, de la Direcţia Generală de Poliţie Bucureşti şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Ilfov, Constanţa şi Călaraşi.

Suspecții ar fi declarat cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale. „În fapt, în contabilitatea acestor societăţi ar fi fost înregistrate facturi emise de societăţi-fantomă (care nu au funcţionat niciodată la sediul declarat, nu au avut angajaţi sau mijloace logistice necesare susţinerii unei activităţi comerciale), precum şi documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale firmelor fantomă”, precizează Poliţia Română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri