Zi decisivă pentru deputatul Sebastian Ghiţă

Data publicării:
Sebastian Ghita-Mediafax Foto-Octav Ganea

Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție, împreună cu mama sa, care va depune la rândul ei o contestație.

Sebastian Ghiţă a declarat că cel mai important este să aștepte decizia judecătorilor. Întrebat dacă crede că procurorul de DNA s-a supărat că a depus o plângere la procurorul general, Sebastian Ghiță a spus că nu poate nimeni să se supere pe cineva atât timp cât legea permite si prevede această posibilitate”.

„Am primit un răspuns chiar foarte repede. În cazul meu, lucrurile s-au mișcat foarte repede și răspunsul de la structura centrală a DNA a fost negativ, de aceea m-am adresat Înaltei Curți”, a spus Sebastian Ghiță. 


Pe de altă parte, Sebastian Ghiţă nu mai poate contesta măsura controlului judiciar prin care i s-a interzis să îşi exercite funcţia de deputat.

Potrivit Codului penal, controlul judiciar poate fi contestat o singură dată, iar Ghiţă a apelat la această contestaţie deja. Procurorii DNA, atunci când i-au interzis accesul în Parlament, nu au instituit un nou control judiciar, ci au extins vechea măsură.

Astfel, Sebastian Ghiţă nu mai poate ataca această măsură. Potrivit unor surse judiciare, parlamentarul a făcut plângere faţă de măsura luată contra sa la şeful DNA, care însă i-a respins cererea, pe motiv că procurorii anticorupţie nu au făcut un abuz.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că nu ştie dacă unui parlamentar i se poate interzice să îşi exercite mandatul, ca măsură în cadrul controlului judiciar, însă nu a dorit să comenteze situaţia lui Sebastian Ghiţă, precizând că ar însemna să se antepronunţe.

Există o prevedere în regulamentul Camerei Deputaţilor prin care se poate interzice participarea la lucrări pe o perioadă de timp. Nu ştiu dacă se poate şi în cadrul măsurii de control judiciar. Nici nu am auzit de aşa ceva”, a spus Augustin Zegrean. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri