Ziua VIP-urilor la Înalta Curte

Data publicării:
crop iccj inalta curte instanta suprema judecator justitie 4604154-Mediafax Foto-Bogdan Stamatin

Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş şi Alina Bica, fosta şefă Antimafia, au fost primii care au ajuns în faţa judecătorilor de la curtea supremă. Cu toţii au fost trimişi în judecată pentru acuzaţii grave de corupţie în dosarul Bica2. Fosta şefă DIICOT i-ar fi ajutat pe oamenii de afaceri să îşi rezolve problemele cu legea contracost. Iniţial, cu toţii au fost arestaţi preventiv, dar instanţele au decis măsuri mai blânde pentru unii dintre ei: Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar, iar Alin Cocoş în arest la domiciliu.

Judecătorii au fost chemaţi să analizeze dacă măsurile cerute de procurori trebuie menţinute sau înlocuite cu unele mai uşoare şi pentru Dorin Cocoş sau Alina Bica.

Un alt personaj celebru adus la Curtea Supremă a fost Horia Georgescu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate . Alături de alte 11 persoane, foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Acordarea Despăgubirilor din ANRP, a fost trimis în judecată pentru că ar fi acordat despăgubiri ilegale unor afacerişti.

Horia Georgescu se află în arest preventiv de la jumătatea lunii martie. Fostul preşedinte al ANI le-a cerut magistraţilor să-l pună în libertate.

Şi fostul ministru de Interne Cristian David a ajuns în faţa judecătorilor. Procurorii DNA au cerut prelungirea măsurii arestului la domiciliu în dosarul în care Cristian David este acuzat că şi-ar fi vândut influenţa pe 500.000 de euro. În acest dosar mai este cercetat şi fostul consilier prezidenţial George Scutaru.

La instanţa supremă au fost aduşi şi doi dintre inculpaţii din dosarul Gala Bute. Este vorba despre Rudel Obreja şi Tudor Breazu. Şi ei le-au cerut judecătorilor să le înlocuiască arestul preventiv cu măsuri mai ușoare. Cei doi sunt după gratii de la începutul lunii februarie. În acelaşi dosar se află în arest şi Elena Udrea.

Anchetatorii îl mai vor încă 30 de zile după gratii şi pe Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Cererea a fost judecată tot de instanţa supremă. Iulian Herţanu a fost arestat preventiv pe 18 februarie. El este acuzat că ar fi deturnat banii destinaţi construirii unei reţele de canalizare în Comarnic. În dosarul său mai sunt cercetaţi în libertate şi deputatul Sebastian Ghiţă, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, deputatul Vlad Cosma.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri