L. Dragnea: Atacurile la BNR nu mi se par în regulă, îl susţin pe Isărescu

Data actualizării: Data publicării:
BNR - LANSARE EMSIUNE NUMISMATICA
Guvernatorul BNR Mugur Isarescu sustine un discurs la evenimentul de lansare a emisiunii numismatice '150 de ani de la nasterea Regelui Ferdinand I', la sediul BNR, in Bucuresti, miercuri, 15 Iulie 2015. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat acuzaţiile aduse în spaţiul public guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, privind colaborarea cu fosta securitate.

BNR - LANSARE EMSIUNE NUMISMATICA
FOTO: Inquam Photos

"Am văzut şi proteste împotriva CCR, văd şi atacuri împotriva BNR, atacuri împotriva Parlamentului, împotriva altor instituţii fundamentale, atacuri împotriva SRI. Dacă instituţii importante din acest stat sunt sub atac s-ar putea să fie o problemă şi începi să te gândeşti de unde vin toate ăstea. Atacuri începute împotriva BNR afectează cursul de schimb", a spus Dragnea la un post de televiziune, citat de News.ro.

Întrebat ce înţelege prin atac la BNR, Dragnea s-a referit la "atacurile la Mugur Isărescu". "Nu mi se pare în regulă", a afirmat el. Şeful PSD a confirmat că vorbeşte despre acuzaţiile aduse guvernatorului BNR privind colaborarea cu fosta Securitate. "Sunt decizii oficiale, a decis cineva lucrul ăsta, pentru că o instabilitate la BNR produce instabilitate macroeconomică, o instabilitate financiară", a spus social-democratul.

Liviu Dragnea a fost întrebat dacă el consideră un material de presă un atac sau suspectează că se află ceva în spatele acestuia, el afirmând că "tot timpul e ceva în spate". "O tulburare a BNR, o şubrezire a BNR, pentru România nu e bună", a explicat liderul PSD.

Întrebat dacă doreşte schimbarea lui Isărescu de la şefia Băncii Naţionale, Dragnea a negat: "Dimpotrivă, îl susţin".

Cotidianul România Liberă publică, în ediţia print de marţi, un material pe patru pagini care susţine că guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, ar fi semnat zeci de note despre colegi şi diplomaţi pentru Securitatea comunistă, înainte de 1989. Isărescu neagă acuzaţiile, considerându-le insinuări, "noi episoade din lunga listă de strădanii de a fi acuzat cu orice preţ de către aceiaşi oameni care şi-au făcut un subiect cotidian din persoana mea".

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) spune că în mai 2002 CNSAS a emis o decizie de neapartenenţă/ necolaborare cu Securitatea ca poliţie politică în cazul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, precizând că documentele invocate de România Liberă au fost transferate către arhiva CNSAS după intrarea în vigoare a O.U.G. nr. 24/2008, iar reverificărea acestuia nu mai este posibilă în actualele condiţii ale legii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri