Liderul PRU cere desființarea Consiliului pentru Combaterea Discriminării

Data actualizării: Data publicării:
diaconu PRU

Liderul Partidului România Unită (PRU), deputatul neafiliat Bogdan Diaconu, susține că CNCD s-ar afla sub influența UDMR.

diaconu PRU

Potrivit unui proiect de lege inițiat de deputat, CNCD este o instituție ”anti-românească” și ”anti-națională”. Consiliul este ”doar un instrument în mâna UDMR și a altor grupuri de interese de a anula valorile românești , valorile tradiționale creștine”, spune deputatul în expunerea de motive ce însoțește propunerea sa. Diaconu afirmă că, încă de la înființarea sa, CNCD a respins ”pe bandă rulantă” sesizările referitoare la discriminarea românilor în propria țară. În consecință, el propune anularea legii 48/2002 prin care CNCD a fost înființat.

Pe 17 mai a depus acest proiect la Senat, însă pe 26 septembrie acesta a ajuns la Camera Deputaţilor, întrucât Senatul este camera decizională.

Nu este prima propunere sau intervenție aparte a deputatului. Bogdan Diaconu a fost amendat de CNCD cu suma de 4.000 de lei pe 13 mai, în campania electorală de la locale - a candidat la primăria Capitalei - şi a avertizat atunci că va desfiinţa instituţia. Diaconu a fost amendat pentru declaraţii homofobe, după ce a declarat că va interizce paradele gay dacă va ajunge primar.

El a fost și inițiatorul unui proiect legislativ care, odată aprobat, ar fi dus la interzicerea totală a exportului de lemn brut, neprelucrat. După un an în care proiectul său s-a aflat pe circuitele legislative ale celor două camere ale Parlamentului, proiectul a fost respins.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri