Liviu Dragnea vorbeşte despre "onoarea militară"

Data publicării:
liviu dragnea fb

Valul de pensionări anticipate nu e văzut cu ochi buni de Liviu Dragnea, care spune că respectivii angajaţi din Armată şi Ministerul de Interne se lasă manipulaţi ori "nu îi interesează onoarea militară".

Şeful PSD consideră că anomalia legislativă ce permite ca o pensie să fie mai mare decât salariul trebuie corectată pentru că altfel, statul nu va mai putea plăti toate pensiile.

Liviu Dragnea: „Se lasă manipulaţi sau nu-i mai interesează onoarea militară. Pensiile nu vor fi tăiate. Cei care lucrează în apărarea publică sunt oameni care apără ţara, au foarte multe constrângeri, interdicţii şi trebuie să aibă venituri bune. Dar nu cred că mai e vreo ţară unde pensia e mai mare decat salariul. Sa zicem că ieşiţi la pensie. Aveţi 100 lei şi ieşiţi cu 120. Eu vin în locul dumneavoastră. Peste un an, mie îmi creşte salariul. Actuala lege spune: când îmi creşte salariul la anul, pensia dumneavoastră e 120% din salariul meu mărit. Se poate ajunge la situaţia aberantă să vă crească pensia de două ori în câţiva ani. Costul cu aceste pensii e de 6 mld. La anul se poate duce la 10 mld. Peste 2 ani, la 14 mld. În 2022 nimeni nu ştie. Ajungem în situaţia în care ţara nu va mai putea plăti pentru milioane de pensionari”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri