Mașinile, interzise prin centrul Cisnădiei

Data publicării:
cisnadie

Conflict între autorităţi şi locuitorii oraşului Cisnădie. Edilii au hotărât să interzică accesul maşinilor prin centrul localităţii şi să transforme în alee pietonală strada care traversează centrul istoric. Sunt siguri că astfel vor atrage mai mulţi turişti. Măsura îi nemulţumeşte însă pe oameni. Ei cred că socoteala autorităţilor locale este greşită şi că va avea ca rezultat aglomerarea traficului rutier pe singurul drum care le va rămâne la dispoziţie pentru a traversa oraşul.

Aflat la doar 15 kilometri de Sibiu, oraşul Cisnădie are unul dintre cele mai vizitate centre istorice din judeţ. Numai anul trecut peste 10.000 de turişti au venit să vadă primul turn cu ceas construit în Transilvania.

Prin centru trece şi şoseaua care taie oraşul de la un capăt la altul. Însă maşinile nu mai au acces pe acest drum.

„Lucrătorii de la Primărie montează barierele care vor interzice traficul în zona pietonală. Aici, în piața centrală, la Primărie și la Biserica Evanghelică se va putea ajunge doar pe jos”, relatează Adela Mohanu, reporter Digi24.

Zona pietonală are doar 150 de metri, iar ocolul pe care trebuie să îl facă maşinile mai puţin de un kilometru.

„Se va aglomera mult traficul, fiind o singură stradă disponibilă pentru legătura dintre partea de jos și partea de sus, către Cisnădioara”, spune un șofer de taxi.

Supăraţi sunt şi patronii magazinelor din centrul istoric, supăraţi că timpul de aprovizionare le-a fost redus la două ore pe zi.

Este o frână pentru dezvoltarea afacerii noastre”, spune un proprietar de magazin.

Aproape 250 de oameni au semnat o petiţie prin care cer anularea hotărârii de Consiliu Local care prevede transformarea arterei principale, în zonă pietonală.

Ne afectează, mai ales când va veni zăpada, traficul va fi îngreunat și mai tare”, spune Andrei Bitu, inițiator petiție.

Reprezentanții Primăriei cred însă că, pe termen lung, măsura va ajuta oraşul.

Dacă am găsit soluții de ocolire a acestei porțiuni de 100 de metri, de ce să n-o facem?”, spune Gheorghe Huja, primar.

Autorităţile spun şi că măsura va permite dezvoltarea comerţului în zonă unde vor putea fi amenajate terase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri