Măsură votată: Amenzi de până la 1.000 de lei pentru parcare pe locul altuia

Data publicării:
parcare-de-resedinta

Ocuparea fără drept a unui loc de parcare public legal atribuit va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, potrivit unei hotărâri adoptate, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Acest proiect completează Strategia de parcare pe teritoriul Municipiului Bucureşti, vizând prevederile referitoare la parcajele publice. Potrivit expunerii de motive, semnate de consilierii generali ALDE, în prezent dispoziţiile legale aplicabile pentru sancţionarea faptelor care constituie contravenţii sunt cele prevăzute la art. 21 lit a-d din anexa 3 a Strategiei de parcare. În aceste cazuri, amenzile sunt de 1.500 - 2.500 de lei, fiind sancţionate: blocarea accesului în parcaj; efectuarea de lucrări de reparaţii şi întreţinere a autovehiculului în perimetrul parcajului; amplasarea de dispozitive de menţinere liberă a locurilor de parcare; amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare, fără avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti.

De asemenea, în raportul de specialitate se arată că în prezent s-au înmulţit cazurile în care locurile de parcare publice legal atribuite sunt ocupate abuziv, împiedicându-i pe cei în drept să le folosească.

'Având în vedere că dispoziţiile legale locale referitoare la organizarea, utilizarea şi exploatarea parcărilor publice nu stabilesc explicit ca fiind contravenţie şi a putea fi sancţionată această faptă, este necesară completarea acestora în acest sens', se arată în documentul menţionat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri