Mecanicii trenului deraiat erau băuţi

Data actualizării: Data publicării:
tren deraiat 080417 (4)

Noi informaţii în cazul accidentului de tren produs la începutul lunii în judeţul Hunedoara. Cei doi mecanici de locomotivă ai garniturii care s-a prăbuşit într-o prăpastie erau băuţi.

În cazul mecanicului, concentraţia de alcool a fost de aproape 0,3 grame pe litru alcool pur în sânge, în timp ce ajutorul de mecanic avea o concentraţie de peste 2 grame pe litru alcool pur în sânge.

Datele obţinute de la legişti vor fi adăugate anchetei. Imediat după accident, poliţiştii şi procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este posibil că acum cercetările să fie extinse şi pentru infracţiunea de punere în pericol a siguranţei circulaţiei pe calea ferată. Continuă de asemenea şi ancheta agenţiei de investigaţii feroviare.

În 8 aprilie, 14 din cele 16 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în zona localităţii Merişor din Valea Jiului. Până acum s-a vorbit despre o singură posibilă cauza a accidentului, şi anume o defecţiune la sistemul de frânare.  Pe tronsonul respectiv se circulă acum pe un singur fir.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri