Meteo. Ploi și vânt în mare parte din țară

Data publicării:
Flash Flooding Hits Hebden Bridge
Foto: Gulliver/ Getty Images

Meteorologii au emis o informare meteo de ploi, intensificări ale vântului și, pe alocuri, vijelie în perioada 29-20 aprilie în zonele de deal și de munte. Vor fi afectate regiuni din Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și local în Muntenia.

Flash Flooding Hits Hebden Bridge
Foto: Gulliver/ Getty Images

Cu cât ne apropiem de finalul săptămânii, cu atât atmosfera devine tot mai instabilă. Sâmbătă dimineaţă va ploua în special în vest şi nord-vest, apoi, după prânz, aversele cu tunete şi fulgere vor cuprinde mare parte a ţării. Local se vor aduna cantităţi importante de apă şi va cădea grindina. Duminică, mai ferite de ploi vor fi doar sud-vestul şi estul extrem. Temperaturile vor scădea peste tot, iar la altitudini mari în masivele nordice vor apărea precipitaţii mixte. Luni, averse vor mai fi doar în prima parte a zilei, în jumătatea de nord a ţării.

De asemenea, cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 35...40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali. 

Weekend cu vreme instabilă în mare parte din ţară

Ziua de astăzi ar putea fi cea mai caldă de la începutul acestui an. Maximele se vor încadra în general între 21 şi 29 de grade şi doar pe litoral va fi mai răcoare. Vremea va fi frumoasă până spre seară, atunci când vor apărea averse cu descărcări electrice şi condiţii de grindină în majoritatea zonelor cu excepţia celor din sud-est.

Soarele va străluci şi la munte, iar temperaturile vor trece de 20 de grade pe Valea Prahovei şi în Munţii Apuseni. Ploile cu descărcări electrice vor apărea în cursul nopţii. Vremea instabilă va cuprinde majoritatea masivelor de sâmbătă după-amiază şi va începe să se îndrepte luni la prânz.

La mare, în schimb, condiţii reduse de ploaie vor fi doar duminică. În rest, numai vântul va crea unele probleme. Temperaturile vor fi în jur de 9..10 grade în zori şi vor urca la 18 grade în cursul zilei de luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri