Meteo. Primăvara începe cu o zi deosebit de caldă

Data actualizării: Data publicării:
Vremea, meteo, soare cu nori_decembrie cald_agerpres_8127286

Prima zi de primăvară începe cu o zi deosebit de caldă în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor trece de 10 grade în toată țara și în Lunca Dunării vor depăși 20 de grade. Iar veștile bune nu se opresc aici. Vremea va rămâne caldă şi va deveni din ce în ce mai frumoasă spre finalul săptămânii.

Norii vor fi mai numeroşi în jumătatea de vest a ţării unde aversele se vor înmulţi spre seară. Apoi, acestea se vor muta şi în restul zonelor, dar numai pe suprafeţe restrânse. Local se pot acumula 20 de litri de apă/mp, iar la munte vor fi şi ninsori sau lapoviţă.

Ploi slabe însoţite şi de vânt mai pot apărea joi dimineaţa prin sud-est şi la începutul nopţii în vest, nord şi centru. În rest, soare şi temperaturi generoase care vor ajunge vineri până la 18 grade în sud, iar sâmbătă până la 20 de grade în vest. 

În Capitală, aversele de mâine noapte vor mai răcori atmosfera. Prin urmare, joi maximele vor ajunge doar până la 12 grade Celsius. În a doua parte a săptămânii, însă, norii vor fi din ce în ce mai puţini, iar temperaturile vor creşte în voie, astfel că la început de weekend vor fi până la 18 grade Celsius în centrul oraşului. Pe parcursul nopţilor vor fi condiţii de ceaţă.

La munte va ploua în special în Carpaţii Occidentali şi în masivele vestice ale Carpaţilor Meridionali, motiv pentru care acolo maximele zilei nu vor trece de 9 grade. În rest, vremea va fi frumoasă şi anormal de caldă, iar stropii de ploaie sau fulgii de zăpadă vor apărea noaptea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri