#metoo | Rimaru a fost dat afară din agenția de publicitate unde lucra

Data actualizării: Data publicării:
rimaru

Călin Ionescu, zis și Rimaru, a fost concediat de la agenția de publicitate Centrade | Cheil, după acuzațiile de hărţuire apărute în mediul online. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a agenției.

“În ultimele zile, am analizat cu atenţie situaţia şi numărul mare de acuzaţii primite la adresa lui Călin Ionescu din afara agenţiei. Pe baza tuturor acestor informatii, managementul Centrade | Cheil a avut o întâlnire cu Călin Ionescu, în urma căreia s-a hotarat ca, începand de astăzi, contractul de munca al lui Calin Ionescu să înceteze. Poziţia agenţiei în această privinţă a fost mereu clară. Protectia şi demnitatea colegilor noştri şi demnitatea umană, în general, rămân prioritare pentru noi. Centrade | Cheil descurajează şi condamnă orice formă de comportament ofensator atât în spaţiul privat, cât si în spaţiul public," se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a companiei Centrade | Cheil.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 Mai multe femei îl acuză pe Călin Ionescu, cunoscut drept Rimaru, membrul trupei R.A.C.L.A, că le-a agresat sexual sau a devenit violent în momentul în care acestea i-au respins avansurile. Una dintre situaţii a fost legată chiar de participarea firmei Centrade Cheil, în anul 2015, la evenimentul Noaptea Agenţiilor.

Călin Ionescu, cunoscut sub pseudonimul Rimaru, a fondat în 1993 trupa RACLA, aceasta fiind cea mai veche formaţie hip hop din România. După ce s-a lăsat de muzică, a început să lucreze în advertising și a ajuns pe postul de Director Creativ la agențial Centrade Cheil. Aici, spun mai multe tinere, acesta se folosea de funcția sa pentru a le face avansuri pe Facebook. Cele care au ieșit la o cafea cu el, pentru a discuta despre domeniul publicității, spun că Rimaru a încercat să le sărute cu forța și a devenit agresiv când ele s-au arătat oripilate de tentativele acestuia.

Călin Ionescu a contestat acuzaţiile de hărţuire care i se aduc, într-un drept la replică publicat pe Facebook. Artistul mai transmite că a avut interacţiuni ”de care nu este mândru” cu mai multe persoane şi le cere acestora scuze, în măsura în care le-a jignit.

Campania online din România a început în urma scandalului sexual în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein. Acesta este acuzat de hărţuire sexuală şi de viol. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri