Mii de ieșeni au stat la coadă pentru o porție de fasole cu cârnați oferită de Primărie

Data actualizării: Data publicării:
fasole gratis iasi
Foto: news,ro

Au fost deranjați de ploaie când au avut de ascultat discursurile oficialităților, dar se pare că au uitat de intemperii când a fost vorba de primit fasole gratis.  Aproximativ 10.000 de persoane au asistat la manifestările oficiale de Ziua Naţională de la Iaşi, iar o parte dintre cei prezenţi le-au cerut autorităţilor să-și scurteze discursurile, din cauza ploii, pentru a putea începe mai repede parada militară. Imediat după ce s-au terminat manifestările oficiale de Ziua Naţională de la Iaşi, desfăşurate în faţa Prefecturii, oamenii au mers în faţa Palatului Culturii, unde primăria ieşeană a pregătit 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, dar şi vin fiert. 

iasi parada news
Foto: News.ro

Câteva mii de ieşeni au stat vineri zeci de minute la coadă pentru a lua o porţie de fasole cu cârnaţi, mâncarea fiind oferită de Primărie, după ceremoniile organizate de Ziua Naţională. Unii dintre oameni au încercat să intre peste rând sau să ia mai multe porţii, relatează News.ro. 

Mâncarea a fost împărţită de către angajaţii Direcţiei de Asistenţă Comunată, instituţie aflată în subordinea Primăriei Iaşi. Unii dintre cei prezenţi au încercat să intre peste rând, pentru a fi siguri că prind o porţie de mâncare, însă au fost opriţi de poliţiştii locali, mobilizaţi masiv în zonă. Au fost instalate garduri metalice şi a fost creat un culoar special, astfel încât să nu se creeze busculadă lângă oalele cu mâncare.

Oamenii au stat la coadă şi câteva zeci de minute, iar unii dintre ei au încercat să ia mai multe porţii de fasole, spunând că le duc acasă copiilor.
 
Primăria Iaşi oferă în fiecare an câteva mii de porţii de fasole cu cârnaţi oamenilor prezenţi la manifestările de Ziua Naţionale. Primarul Iaşiului Mihai Chirica susţine că nu va renunţa la acest obicei, precizând că broşuri pot fi oferite în oricare altă zi a anului.
fasole gratis - news.ro
Foto: news,ro
Aproximativ 10.000 de persoane au asistat la manifestările oficiale de Ziua Naţională de la Iaşi, iar o parte dintre cei prezenţi le-au cerut autorităţilor să-și scurteze discursurile, din cauza ploii, pentru a putea începe mai repede parada militară.
Pentru prima dată în ultimii ani, manifestările de 1 decembrie de la Iaşi nu au avut loc în Piaţa Unirii, ci în faţa Prefecturii ieşene, în zona Palatului Culturii.

După un prim moment folcloric susţinut de artişti locali, au avut loc discursurile oficialităţilor locale şi judeţene, după care s-au depus coroane la Monumentul Eroilor situat în apropiere.

În timpul ceremoniei, unui militar i s-a făcut rău, el fiind scos din zonă de căre jandarmi pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Mai mulţi ieşeni au venit la eveniment cu bannere, ei cerând începerea lucrărilor la autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Oamenii s-au arătat la un moment dat nemulţumiţi că discursurile se prelungesc şi au cerut scurtarea acestora, pentru a putea asista la parada militară.

„Mai scurtaţi-o cu vorbăria. Voi staţi pe scenă, iar noi în ploaie. N-am venit aici pentru voi, ci pentru a-i vedea pe militari”, a spus un bărbat aflat în mulţime.

La parada militară care a încheiat manifestările au participat sute de militari, jandarmi şi poliţişti, dar şi zeci de vehicule speciale şi blindate. După evenimentele oficiale, a fost reluat momentul folcloric, iar o parte dintre cei prezenţi au început să danseze.

Traficul rutier prin centrul oraşului a fost oprit, circulaţia fiind reluată în cursul după-amiezii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri