Mii de social-democraţi, aduşi cu autocarele la Bucureşti pentru a participa la paradă

Data actualizării: Data publicării:
psd autocare

Disputele i-au ţinut la distanţă pe politicieni şi de Ziua Naţională. În tribuna instalată la Arcul de Triumf a urcat alături de preşedintele Klaus Iohannis doar premierul Mihai Tudose. Preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au refuzat invitaţia. Asta în condiţiile în care mii de social-democraţi au fost aduşi cu autocarele la Bucureşti pentru a participa la paradă. În ceea ce-i priveşte, membrii ALDE au încins o petrecere câmpenească chiar în sediul partidului.

Câteva doamne din Teleorman, chiar dacă sunt membre şi simpatizante PSD, spun că s-au săturat de luptele politice. Au ţinut să precizeze din capul locului că nu au venit în Capitală cu gânduri ascunse.

„Cu gânduri paşnice, că nu om veni cu Răscoala de la 1907. Păi, dar chiar aşa ne vedeţi că suntem nişte oameni agresivi....? Nu vă uitaţi la noi cât de paşnici suntem şi de frumoşi în primul rând?"

Rând pe rând autocarele încărcate s-au aliniat în parcarea Romexpo. S-au distribuit banere cu sigla partidului, cocarde şi panglici tricolore.

Chiar dacă a fost o acţiune organizată de partid unii au venit cu autobuzul primăriei.

Ion Buşoagă, primar Berislăveşti: „Da, este al primăriei, este închiriat de consilierii locali împreună cu cetăţenii din comună şi am venit împreună aici la Bucureşti.

Participaţi la o acţiune de partid, de aceea vă întreb!

Nu, nu am venit la partid, noi am venit la paradă."

Apoi s-au încolonat şi au plecat în marş către Arcul de Triumf. Din loc în loc s-au mai oprit pentru a-şi mai încălzi vocile.

Voie bună a fost şi la sediul ALDE. Membrii au fost chemaţi la paradă şi apoi invitaţi în curtea partidului unde au încins o petrecere câmpenească.

S-au delectat cu sarmale, slănină afumată, brânză, ceapă şi vin fiert

Călin Popescu Tăriceanu a fost şi el în sediu, însă nu a participat la petrecere. De dimineaţă a depus împreună cu preşedintele PSD Liviu Dragnea o coroană de flori la mormântul ostaşului necunoscut din Parcul Carol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri