Militar român mort în Afganistan, pomenit de camarazii săi aflați la Kandahar

Data publicării:
militari romani afganistan fb

Un militar român care a murit, în urmă cu nouă ani, în timp ce executa o misiune de patrulare în Afganistan, a fost pomenit, joi, în cadrul unei ceremonii religioase desfășurate în Baza Militară Aeriană din Kandahar.

militari romani afganistan fb
Foto: Facebook

Sublocotenentul post-mortem Dragoș Traian Alexandrescu a fost comemorat de trei dintre foștii săi camarazi, dar și de militarii Batalionului 280 Infanterie Protecție a Forței 'Brave Hearts' Focșani.

Preotul militar Constantin Cîrloanță a oficiat slujba de pomenire, iar șeful Operațiilor din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele', locotenentul colonel Gabriel Biță, a ținut un discurs în memoria militarului erou.

'Camaradul nostru a urcat la Ceruri, de unde ne veghează și ne îndrumă pașii în tot ceea ce facem ca și militari și ne dă tăria să îi urmăm exemplul și să nu cedăm niciodată. (...) Împreună vom constitui o echipă și îi vom demonstra lui Dragoș că sacrificiul lui nu a fost în zadar', a afirmat Gabriel Biță, citat de Agerpres

Pe 31 august 2008, militarii Batalionului 30 Vânători de Munte 'Dragoslavele' se aflau într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat — Kabul), la aproximativ 20 de kilometri de Qalat. Convoiul era compus din patru transportoare amfibii blindate, iar al treilea transportor a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

În urma exploziei, sergentul major Dragoș Traian Alexandrescu a fost ucis. Alți patru militari români, plutonierul major Irinel Gheorghe Matei, plutonierul major Dumitru Bogdan Angelescu, plutonierul Marius Dumitru Mihai și plutonierul Ionuț Claudiu Butoi, au fost răniți.

Dragoș Traian Alexandrescu era căsătorit, avea doi copii și era militar din anul 2003. Era la prima misiune și mai avea patru luni de misiune în Afganistan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri