Mircea Geoană: Dragnea are tot dreptul să își dorească să fie premier. Ar fi un premier bun

Data publicării:
geoana

Mircea Geoană crede că Liviu Dragnea are tot dreptul să își dorească funcția de premier și consideră că liderul PSD ar putea fi un prim-ministru bun. Nu va fi însă ușor pentru Dragnea, mai ales că și el a ieșit "șubrezit" din episodul cu moțiunea de cenzură, a susținut Geoană, invitat în emisiunea "În Fața Ta", difuzată de la 22:30, pe Digi24.

"Oricine intră în politică, indiferent de unde a plecat, de pedigree, are dreptul de a visa cât mai sus cu putință. E un sport, un sport de campioni, pentru oameni ambițioși, nu e pentru oameni care...E normal că își dorește, a făcut un scor excepțional. Ca vicepremier a făcut treabă bună, nu văd de ce nu ar fi un premier bun", a declarat Mircea Geoană.

Din punct de vedere al economiei, al opiniei publice, relației noastre cu străinătatea, dacă e dezirabil sau realizabil, asta nu știu. Asta e o chestiune de predicție astrală. Eu nu cred că atâta vreme cât problemele de natură reputațională îi permit acum să funcționeze, e legitim să își dorească să ajungă cât mai sus. În momentul în care aceste probleme reputaționale îți creează un impediment fie legal, fie de reputație publică, atunci drumul se întrerupe sau e pus în așteptare.

Credeți că ar fi un avantaj pentru România sau dezavantaj ca Dragnea să ajungă premier?

Mircea Geoană: Eu am trăit pe pielea mea prea mulți ani o prejudecată împotriva PSD și de aceea sunt rezervat. Și mie încă mi se servesc stereotipuri pesediste, dați-mi voie să fiu solidar cu oricine din partid, în lumita subiectivismului, cât cineva se califică să conducă un partid, se poate califica și pentru altceva.

Este un moment ușor pentru Dragnea?

Mircea Geoană: Nu. Și el a ieșit șubrezit din episodul Grindeau, ca dovada că Tudose, care nu e un oarecare în PSD, a ajuns premier.

Emisiunea În fața ta este difuzată de luni până joi, de la 22:30, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri