Mitropolitul Clujului: "Aş fi dorit un premier român şi ortodox. Pe Vasile Dîncu"

Data actualizării: Data publicării:
ips-andrei-andreicut

Mitropolitul Vadului, Feleacului şi Clujului, Andrei Andreicuţ, a declarat, joi, în legătură cu propunerea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim-ministru, că, personal, ar fi preferat un ”premier român şi ortodox”, explicând că actualul vicepremier Vasile Dîncu corespunde tuturor criteriilor.

andrei andreicut - mitropolia clujului 

IPS Andrei Andreicuţ a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că Liviu Dragnea ar fi trebuit să îl nominalizeze pe Vasile Dîncu pentru funcţia de premier, după ce liderul PSD a propus-o pe Sevil Shhaideh, potrivit News.ro.

"Dacă e să-mi cereţi părerea mea personală, v-o spun şi pe aceasta. Încă n-o ştim pe doamna care va fi prim-ministru, probabil că e o femeie bună, o femeie pricepută la administraţie. Însă, subiectiv, eu aş fi dorit să fie nominalizat un premier pe care îl cunoşteam şi care era… Se ştie de la sine, mitropolit ortodox fiind, aş fi dorit un premier român şi ortodox. Adică, pe cine, mă veţi întreba. Pe domnul Vasile Sebastian Dîncu, pentru că corespundea din toate punctele de vedere la criteriile pe care le avea în minte dl Dragnea. Sigur, că el a avut un rol deosebit în câştigarea alegerilor, îi respectăm personalitatea, dar făcea mai bine dacă îl numea de pildă pe dl Dîncu”, a spus Andrei Andreicuţ, după ce jurnaliştii l-au întrebat cum comentează propunerea de premier.

Sevil Shhaideh este propunerea făcută miercuri de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Sevil Shhaideh, care ar putea deveni prima femeie prim-ministru din istoria României, are 52 de ani, este de religie musulmană, este absolventă de ASE, iar timp de aproape 20 de ani a lucrat în Consiliul Judeţean Constanţa, instituţie condusă, din 2004 şi până în vara acestui an, de Nicuşor Constantinescu. În ultima declaraţie de avere, ea a menţionat un apartament în Constanţa, precum şi mai multe proprietăţi din Siria ale soţului ei, Shhaideh Akram.

Astfel de preferințe nu sunt o noutate la Mitropolia Clujului. Mai mulți preoți ortodocși din județul Cluj ar fi primit la alegerile prezidențiale din 2014 o circulară de la Mitropolia Clujului Maramureșului și Sălajului prin care li se cerea să spună credincioșilor să voteze cu un președinte care să fie "creștin, ortodox, român", potrivit TVR Cluj. Reporterii postului de televiziune au înregistrat mai multi preoți care au recunoscut că au primit asemenea indicații și care spuneau că le vor urma.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri