Năstase, despre scandalul din presa britanică: Îi dau în judecată

Data actualizării: Data publicării:
Media Interviews - Laureus World Sports Awards - Shanghai 2015
Foto: Gulliver/ Getty Images

Ilie Năstase a declarat la Digi24 că nu a făcut nicio afirmație rasistă, ci a făcut o glumă, iar jurnaliștii britanicii au căutat să facă scandal înaintea disputării meciurilor dintre cele două țări. De asemenea, fostul sportiv a precizat că are o relație bună cu Serena Williams și cu tatăl ei. 

„Aia sunt niște cretini (n.red jurnaliștii britanici). Ăia vor senzație și asta i-a interesat. Au vrut scandal înaintea meciului. Serena este neagră, el (n.red partenerul sportivei) e alb, copilul o să iasă ciocolatiu. Unde e rasismul? Așa fac, vor scandal. Și cu cât sunt mai mult implicați românii, cu atât vor mai mult. O să îi dau în judecată? Să mă suspende pe mine federația la 70 de ani? Ce să facă federația internațională? Că eu am fost numărul 1 în 73 și am 70 de ani”, a spus fostul sportiv. 

În direct la Digi24, Ilie Năstase a precizat că are o relaţie de prietenie cu Serena Williams.

„(O relație n.red) foarte buna. Asta a fost o glumă. Dacă cineva nu a înțeles-o și ei nu au umor, să fie la ei acolo, să rămână ei cu umorul lor și noi cu al nostru”, a adăugat Năstase. 

Ilie Năstase a fost numit în octombrie anul trecut la conducerea echipei de FedCup.

Înainte de meciurile România-Marea Britanie din barajul pentru menţinerea/retrogradarea în/din Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei, Ilie Năstase se află în centrul unui scandal. Presa britanică a catalogat o afirmație făcută de acesta drept rasistă și a relatat cum sportivul român ar  fi întrebat-o pe căpitanului nejucător al Marii Britanii, Anne Keothavong, în ce cameră stă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri