Cel mai căutat angajat din România: necalificat, în confecții

Data actualizării: Data publicării:
fabrica confectii

În România anului 2017 cele mai multe locuri de muncă vacante sunt pentru muncitori necalificaţi în fabrici de confecţii.

fabrica confectii

În total, industria textilă oferă acum peste 11% din totalul locurilor de muncă disponibile în ţară (adică 2.450 de locuri de muncă din totalul de aproape 21.000 de locuri de muncă vacante), potrivit informaţiilor centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pe platforma card-profesional.ro, pe care găsiţi, în timp real, oferta de muncă disponibilă în ţară. Astfel că, pe lângă muncitori necalificaţi, angajatorii din acest domeniu recrutează acum 753 de confecţioneri asamblori articole textile, şi 490 de operatori confecţioneri pentru îmbrăcăminte, informează Economica.net.

Potrivit statisticilor ANOFM, industria textilă e, de câţiva ani încoace, în topul industriilor care au cele mai multe locuri de muncă vacante din economia românească. Nu pentru că ar crea locuri de muncă noi, ci pentru că fluctuaţia de personal din acest domeniu este foarte mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri