O fotografie cu frumoasa mocăniță Huțulca i-a cucerit pe jurnaliștii britanici

Data publicării:
mocanita

O fotografie cu frumoasa mocăniță Huțulca, realizată de fotograful Cătălin Urdoi, a fost nominalizată de publicația britanică The Telegraph drept una dintre cele mai frumoase imagini ale zilei de duminică.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„O fotografie trimisă de către un cititor din România în care apare un tren cu aburi din Bucovina, într-o zi de iarnă cu zăpadă”, scriu editorii publicației britanice.

„Bucuros că reușesc prin cadrele surprinse, să promovez Bucovina la nivel mondial. Mocănița noastră, cadru surprins anul trecut în decembrie, în fotografiile zilei, publicate de faimoasa publicație The Telegraph ? Ducem Bucovina acolo unde îi este locul!”, a scris fotograful pe pagina sa de Facebook.

Călătoria cu bătrâna mocăniță Huțulca durează aproximativ trei ore, iar pe traseu mocănița străbate și două sate. Mocănița de la Moldovița are trei plecări pe zi, iar prețul unui bilet este de 25 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii.

Ioan Popescu, mecanic de mocăniţă, explică: „Avem o locomotivă foarte bună, puternică, de 150 de cai putere. (...) Ea funcţionează şi cu cărbuni, şi cu lemne, dacă avem cărbuni buni nu trebuie să oprim pe traseu, dar la greutatea avută trebuia să mai oprim o dată să alimentăm cu lemne”.

Bătrânul trenuleţ le oferă turiştilor o călătorie de neuitat, printre brazii îmbrăcaţi cu zăpadă şi case tradiţionale din Bucovina, iar primăvara, turiștii pot admira peisajele înverzite ale spectaculoasei regiuni din nordul țării.

Cei mai entuziasmaţi de locomotiva desprinsă parcă din cărţile de poveşti sunt însă copiii, pentru care călătoria este un prilej să vadă o locomotivă cu aburi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri