Propunerea Guvernului pentru șefia ANCOM

Data actualizării: Data publicării:
AAEAAQAAAAAAAAQpAAAAJGNjOTc4ZTllLWQzNmYtNDc5My1iODg0LTMzNGUyMmQ3MDkyZA

Vicepreședintele Senatului Claudiu Manda a anunțat marți că premierul Sorin Grindeanu l-a propus pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) pe Adrian Diță.

Foto: Adrian Diță, sursa Linkedin

Claudiu Manda a adăugat că propunerea va fi dezbătută în cadrul ședinței de plen comun a Parlamentului de marți. "Este o situație destul de complicată acolo (la ANCOM — n.r.), urmează să ia salariile cei de acolo și în acest moment nu există un ordonator de credite. Propunerea este Diță Adrian", a afirmat Manda.

Potrivit documentului transmis Parlamentului de premierul Grindeanu, Diță este propus pentru un mandat de șase ani. "Având în vedere prevederile articolului 11 din OUG 22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu modificările și completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Adrian Diță pentru numirea în funcția de președinte al ANCOM, pentru un mandat de șase ani, în cadrul ședinței comune a celor două Camere ale Parlamentului, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți", se arată în scrisoarea semnată de premierul Sorin Grindeanu. Adrian Diță este în prezent director pentru afaceri publice al Telekom, funcție în care are ca sarcină dezvoltarea relațiilor dintre companie și entitățile publice, printre care și Guvernul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri