Părerea românilor | Educaţia naţională, o formă de catastrofă naţională?

Mariana Pop Data actualizării: Data publicării:
sala de clasa scoala elevi - captura

Învăţământul e gratuit, dar fiecare început de an şcolar aduce cheltuieli pentru părinţi. Mai, apoi e problema „fabricilor de diplome” şi nelipsitele scandaluri de plagiat. Preşedintele compară sistemul naţional de educaţie cu o catastrofă naţională. Cum vedeţi voi sistemul românesc de învăţământ?

sala de clasa scoala elevi - captura

Maria Criste: „Învățământul este un dezastru naţional. E firesc să ne întrebăm de ce.”

Dragoş Stoicovici susţine că una dintre cauzele problemelor ar fi lefurile dascălilor: „Profesorii au salarii mici şi chiar dacă unii îşi dau interesul, este foarte greu să-i motivezi. Şi de multe ori, ne comparăm cu ţările din Occident.”

Claudiu Gabriel Gămulescu ar vrea ca elevii să aibă parte de educaţie europeană.

Sunt foarte multe de schimbat în România, este de părere Ramona Lazăr. Printre acestea şi mentalităţile, care nu se pot schimba decât odată cu educaţia.

Mentalitatea e legată de educaţie, spune şi Daniela Deac care ar schimba „în primul rând, mentalitatea, dar aceasta, din păcate, se schimbă numai prin educaţie, care în momentul de faţă este praf. Un om educat şi bine informat este un om puternic.”

Iar despre plagiat ne-a scris Adrian Ferent: „Cine şi cum va verifica de acum înainte doctoratele copy-paste? Guvernul a decis: universităţile! Adică, profesorii din universităţi să recunoască cât au furat; este la fel cum interlopii ar fi nevoiţi să declare la sfârşitul fiecărui an cât au furat. Deci, dacă un profesor universitar fură o găină face închisoare, dacă fură un doctorat nu păţeşte nimic, deoarece în România o găină valorează mai mult decât un doctorat.”

Lasă un comentariu pe pagina de Facebook a Jurnalului de Seară sau trimite-l pe adresa de mail redacţie@digi24.ro. Sau înregistrează-ţi părerea, cel mult un minut, şi trimite-o pe WhatsApp la numărul 0771 100 304, cu menţiunea „Pentru Jurnalul de Seară”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri