Petrecere cu grătar pe un sloi în mijlocul Dunării

Data actualizării: Data publicării:
21sloiuri1

Șapte bărbaţi dintr-o comună brăileană situată pe malul Dunării au organizat o petrecere cu mici şi peşte la grătar pe un sloi de gheaţă care plutea pe fluviu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Singura lor asigurare a constat în două bidoane de plastic legate cu o funie, potrivit publicației Obiectiv Vocea Brăilei care a relatat cazul. “Dacă se rupe gheaţa ne ţinem de frânghie, că bidoanele nu se duc la fund!”, au explicat petrecăreţii. Din fericire totul a decurs fără incidente, iar la final, spre seară, cei şapte au băut o şampanie, au lansat un lampion luminos şi s-au întors la mal, cu o barcă.

Motivul oficial a fost marcarea într-un mod inedit a sfârşitului iernii şi a topirii gheţurilor de pe Dunăre, după cum a spus Vasile Puia, cel ce a avut iniţiativa acestei acţiuni ieşite din comun. Grupul petrecăreţilor a fost format din şapte bărbaţi şi doar unul dintre ei a avut o ezitare când a fost invitat la un grătar în mijlocul Dunării. Şi acesta şi-a recăpătat curajul, însă, imediat ce a coborât pe sloiul masiv, mai ales după ce prietenii săi au măsurat cu o cange grosimea gheţii de sub apă şi au ajuns la concluzia că aceasta are cel puţin 3 metri. Pentru mai multă siguranţă au fost legate între ele cu o funie două bidoane mari de plastic, ce au fost puse de o parte şi de alta a banchizei plutitoare. “În caz că se rupe gheaţa, ne agăţăm de frânghie ca de un colac de salvare, că bidoanele astea n-au cum să se ducă la fund”, au explicat bărbaţii planul lor de rezervă.

Pentru prima dată de foarte mulţi ani, Dunărea a fost îngheţată bocnă mai mult de o lună de zile, iar locuitorii satelor riverane au putut trece de la un mal la altul fără probleme. Situaţia nu a fost deloc benefică pentru armatorii care deţin nave fluviale. Aceştia au pierdut sute de mii de euro din cauza blocadei de gheaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri