7Est: "<<Concurs-șmen>> pentru fiul lui Tudorel Toader. Universitatea a schimbat regulamentul pentru odrasla ministrului"

Data actualizării: Data publicării:
2017_06_28_GC_dezbatere min justitiei-6198-inquam-george calin - tudorel toader
Foto: INQUAM_George Calin

Numele ministrului Justiţiei, Tudore Toader, apare într-o anchetă de presă care scoate la iveală modul în care fiul acestuia, Ionuţ ALexandru, a reuşit să devină cadru didactic la universitatea condusă de tatăl său. Potrivit publicaţiei ieşene 7Est, Ionuţ Toader a fost unicul participant la concurs şi a beneficiat de modificări la un paragraf important, făcute cu puţin înaintea examenului pentru post.

2017_06_28_GC_dezbatere min justitiei-6198-inquam-george calin - tudorel toader
Foto: INQUAM_George Calin

ACTUALIZARE. În urma apariției articolului, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași a transmis câteva precizări, pe care le puteți citi aici.


„Senatul Universității Al. I. Cuza a schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte să fie scos la concurs postul pentru care a concurat de unul singur Ionuț Alexandru Toader. Fiul ministrului Justiției și al rectorului suspendat de la Cuza a putut să se prezinte la concurs, doar pentru că Senatul Universității a modificat exact paragraful care îl împiedica să participe la examen. Toader jr. este doctor în Drept Penal, dar pentru a ocupa funcția trebuia să dețină doctorat în Drept Civil. Angajarea lui Ionuț Alexandru Toader la Facultatea de Drept a fost făcută la momentul potrivit, deoarece tatăl acestuia este suspendat din funcția de rector pe durata exercitării mandatului de ministru. Astfel au fost fentate regulamentele universității care interzic angajarea rudelor celor aflați în funcții de conducere decizionale”, scrie publicaţia 7Est.

Potrivit jurnaliştilor ieşeni, Toader Jr. susţine că totul a fost legal: “Eu am îndeplinit toate condițiile… Regulamentele pot fi modificate de la o zi la alta”.

Întreaga poveste AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri