A apărut site-ul statulparalel.ro. Cum este explicată sintagma

Data publicării:
psd hartie
Foto: Inquam Photos / George Călin

La o zi după ce liderii PSD au adoptat o rezoluţie în care denunţă existenţa unui aşa numit „Stat Paralel şi Ilegitim” care, în opinia lor, încearcă să preia controlul asupra puterii politice, pe internet a apărut un site cu adresa www.statulparalel.ro care răspunde la întrebarea ”ce este statul paralel”. Printre răspunsurile oferite se numără: „statul paralel este compus din toţi politicienii şi toţi demnitarii care te fură. Şi care apoi îţi râd în faţă”, „statul paralel sunt cei care îsi bat joc de ţine. De viaţa ta, de munca ta, de banii tăi”, „statul paralel este statul hoţilor care îţi fură viitorul” sau „statul paralel este statul politicienilor care îţi promit că îţi va fi mai bine. Dar de fapt întotdeauna le este doar lor bine”.

psd hartie
Foto: Inquam Photos / George Călin

„Întrebare: Ce este statul paralel? Răspuns: Statul paralel sunt cei care îsi bat joc de ţine. De viaţa ta, de munca ta, de banii tăi. În fiecare zi tu munceşti jumătate din timp pentru a-ţi putea plăti mâncarea, casa, a merge în vacanţe, a ţine copiii la şcoală. Poate reuşeşti să pui deoparte şi ceva pentru tine. Restul timpului îl munceşti pentru plata taxelor şi impozitelor. Dacă eşti nemulţumit de ce primeşti în schimb, află că de vină este statul paralel. Statul paralel îşi bate joc de tine. De noi toţi”, se arată pe pagina site-ului www.statulparalel.ro.

Descrierea aşa-zisului stat paralel continuă cu cei care îl compun.

„Statul paralel este compus din toţi politicienii şi toţi demnitarii care te fură. Şi care apoi îţi râd în faţă. Este compus din cei care au vile şi case de vacanţă de mii de metri, deşi au ocupat sinecuri la stat toată viaţa, unde au profitat de munca altora şi şi-au urmărit interesele personale. Este compus din cei care au obţinut diplome de doctorat pe nedrept, deşi ei nu ştiu să vorbească. Este compus din cei care îşi fac vacanţe în ţări exotice, deşi salariul lor nu le-ar permite acest lucru. Este compus din cei care îşi numesc în funcţii bine-plătite copiii. Este compus din cei care fură banii de medicamente sau cei pentru educaţia copiiilor tăi. Este compus din cei care fac bani mulţi din afaceri cu statul, prin fraudă şi prin corupţie. Este compus din cei care fură terenuri şi case şi insule din patrimoniul acestei ţări. Este compus din cei care obţin comisioane din toate achiziţiile publice. Este compus din cei care îşi acordă drepturi speciale în raport cu restul cetăţenilor”, se mai arată pe site-ul respectiv.

„Statul paralel este statul hoţilor care îţi fură viitorul. Statul paralel este statul politicienilor care îţi promit că îţi va fi mai bine. Dar de fapt întotdeauna le este doar lor bine. Ce poţi face că să scapi de statul paralel? 1. Mergi la vot! 2. Gândeşte-te pe cine alegi! 3. Trage-i la răspundere pentru cea ce fac şi pentru ce ţi-au promis! 4. Informează-te! Urmăreşte jurnaliştii de investigaţii!”, se încheie descrierea aşa-zisului stat paralel de pe site-ul www.statulparalel.ro.

Site-ul a apărut a adoua zi după ce liderii PSD, reuniţi vineri în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) la Băile Herculane, au adoptat în unanimitate o rezoluţie în care denunţă existenţa unui aşa numit ”Stat Paralel şi Ilegitim” care, în opinia lor, încearcă să preia controlul asupra puterii politice şi care reprezintă un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică.

Ei îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că, prin lispa sa de reacţie, este complice la numeroasele încălcări ale Constituţiei de către exponenţii aşa-zisului ”Stat Paralel şi Ilegitim” şi că şeful statului îşi încalcă una dintre principalele atribuţii constituţionale, şi anume vegherea la respectarea legii fundamentale şi la buna funcţionare a autorităţilor statului.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri