A fost adoptată înființarea de paradisuri fiscale în România

Data actualizării: Data publicării:
Serban Nicolae, senator PSD_agerpres_septembrie 2015
Senatorul PSD Serban Nicolae sustine o declaratie de presa dupa audierea de la Curtea Constitutionala, in legatura cu sesizarile in cazul Sova.

România va avea și ea paradisuri fiscale. Cei care construiesc facilități de agrement sau cazinouri pe insule și grinduri beneficiază de facilități fiscale, au decis astăzi senatorii din comisia de buget. 

Parlamentarii au votat un proiect al senatorului Șerban Nicolae, potrivit căruia, pentru dezvoltarea activităților economice și creării de locuri de muncă, terenurile de pe insule și grinduri sunt scutite de taxe.

Mai mult, activitățile sunt taxate la jumătate.

Este vorba de activitățile de producție de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentație publică, comerț cu amănuntul, jocuri de noroc, precum și cele de servicii conexe acestora.

Senatorii din comisie au scos un articol care prevedea că sub incidența legii nu intră ariile naturale protejate. Opoziția nu a votat proiectul motivând că de acesta ar beneficia și faimoasa insulă Belina.

Dosarul DNA privind insula și lacul Belina a dus la demisia a doi miniștri: Sevil Shhaideh, vicepremier și ministru al Dezvoltării, acuzată de procurorii DNA de abuz în serviciu, și Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, acuzată de complicitate, în calitate de fost ministru al Mediului în Guvernul Ponta.

Pe 22 septembrie, DNA a anunţat că vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private: Tel Drum.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri