A.Gorghiu: Cerem PSD termen-limită pentru publicarea în Monitorul Oficial a legii privind votul prin corespondență

Data publicării:
alina gorghiu facebook 2

Foto: Facebook

Am văzut nuanța de discurs la noul lider al PSD, o nuanță importantă față de discursul lui Ponta, care îi pedepsea pe cei din Diaspora de fiecare dată când își aducea aminte de ei, dar aș vrea, astăzi, pentru că mi-e teamă să nu fie doar o încercare de a ameți Opoziția acest discurs al PSD, aș vrea să adoptăm o rezoluție în care să cerem PSD termen limită de publicare a legii votului privitoare la votul prin corespondență în Monitorul Oficial, consecința nepublicării acestea în timp util fiind aceea că, la parlamentarele de anul viitor, cei din Diaspora nu vor putea să-și exercite dreptul de vot așa cum ne dorim cu toții”, a spus Alina Gorghiu, în debutul Biroului Politic Național al PNL, care se desfășoară la Casa de Cultură din Gura Humorului.

De asemenea, Gorghiu a precizat că discuțiile în cadrul conducerii PNL vizează și salarizarea în domeniul bugetar, punctând că trebuie discutată în mod unitar.

„Nu știu să se fi finalizat această lege. Ea va ajunge în Parlament într-un interval, în sesiunea aceasta parlamentară. Rămâne să vedem decizia PSD. Din nefericire, PSD a făcut un lucru care ține de specificul discurs demagogic și populist al PSD. Aruncă în spațiul public un proiect doar așa verbal, crește nivelul de așteptare al populației, al diverselor categorii sociale, care au senzația că de mâine li se va tripla salariul și, din păcate, realitatea este cu totul și cu totul alta”, a spus liderul PNL.

Ea a indicat că trebuie purtate discuții și cu privire la Ordonanța indemnizațiilor pentru demnitari, care trebuie respinsă.

„Astăzi vreau să vă propun să dăm un vot formal împotriva adoptării acestei ordonanțe, pentru a putea discuta toată salarizarea în mod unitar, corelat cu restul salariilor la momentul în care vom discuta despre salarizarea în domeniul bugetar”, a declarat Gorghiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri