ACCIDENT AVIATIC. Radu Stroe a demisionat. Posibili înlocuitori: G. Oprea, K. Iohannis, G. Scutaru

Data publicării:
radu stroe crop

Actualizare 14:10: Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a declarat că nu a fost sunat cu privire la o posibilă numire în funcția de ministru de Interne și adăugat că nu vrea să comenteze acum acest subiect.

Actualizare 13:45: Demisia lui Radu Stroe este confirmată. Potrivit unor surse guvernamentale, Gabriel Oprea, viceprim-ministru, ar asigura interimatul la conducerea MAI.

Actualizare 13:40: Un al doilea nume vehiculat, pe lângă ce al lui Klaus Iohannis, pentru a prelua Ministerul Afacerilor Interne este cel al lui George Scutaru, deputat PNL de Buzău și membru permanent al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Actualizare 13:15: Potrivit unor surse, Radu Stroe și-a scris demisia. El va face declarații la ora 15:00.

Actualizare 13:05: Potrivit unor surse, ministrul de Interne Radu Stroe se pregătește să își dea demisia. Din primele informații, se pare că Radu Stroe discută cu Crin Antonescu și Victor Ponta această opțiune.

La Guvern s-a reunit comandamentul de iarnă, iar, potrivit unor surse, Radu Stroe nu se numără printre miniștri. Reuniunea de astăzi este prezidată de Liviu Dragnea, viceprim-ministru.


Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, declara, marţi seară, răspunzând unei întrebări, că îşi reproşează că accidentul aviatic a avut loc în timpul mandatului său.

De asemenea, el a spus că problema a fost „la localizare”.

Liberalii sunt supărați în mod special de modul în care Radu Stroe a comunicat public despre tragedia din Munții Apuseni. Unii dintre liberali ar fi vrut încă de ieri ca ministrul de Interne să-și dea demisia.

Ieri, șefii ROMATSA și IGSU au demisionat, în urma reproșurilor referitoare la modul în care instituțiile pe care le-au condus au acționat în cazul accidentului aviatic de luni. 

Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, a renunțat la funcție, după ce premierul Victor Ponta a anunţat că va cere Consiliului de Administraţie înlocuirea sa, pentru deficienţe în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni. O altă demisie este cea a şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ion Burlui.

Premierul l-a demis ieri pe secretarul de stat din Ministerul de Interne, Cătălin Chiper, şi a cerut înlocuirea șefului STS, Marcel Opriş, propunere pe care a spus că o va face în prima şedinţă a CSAT.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că afirmaţiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic din Apuseni sunt „un exemplu de comunicare catastrofală”, menţionând că va propune conducerii PNL „măsuri politice radicale”.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri