Adrian Năstase a dat DNA în judecată

Data actualizării: Data publicării:
ADRIAN NASTASE LANSARE CARTE 2015 AGERPRES
Foto: Agerpres

Fostul premier PSD a deschis, la finalul lunii februarie, o acțiune civilă împotrivă Direcției Naționale Anticorupție și a Băncii Comerciale Române. Nu se cunosc detalii despre solicitările lui Adrian Năstase, dar la obiectul dosarului este scris „pretenții”, ceea ce înseamnă că fostul prim-ministru social-democrat cere despăgubiri celor două instituții.

ADRIAN NASTASE LANSARE CARTE 2015 AGERPRES
Sursă foto: Agerpres

Acțiunea în instanță a fost deschisă de Adrian Năstase la Tribunalul București. Pârâți sunt Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție și Banca Comercială Română.

Adrian Năstase a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava pe 21 august 2014, după ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, că acestuia i se poate aplica măsura liberării condiționate, deoarece executase o treime din pedeapsa de patru ani și șase luni de închisoare. Este vorba de pedeapsa rezultată prin contopirea pedepselor primite în dosarele „Zambaccian” și „Trofeul calității”.

În iulie 2015, Tribunalul București decidea, la cererea familiei Năstase, ridicarea sechestrului pus pe imobilul din str. Zambaccian și pe suma de 118.650 dolari din contul deschis la Banca Comercială Română. La momentul respectiv, fostul premier arăta că fuseseră deja achitate sumele considerate de Înalta Curte de Casație și Justiție drept prejudiciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri