Adrian Năstase: A merge la DNA pentru a vorbi despre chestiuni din partid nu este cea mai bună soluţie

Data publicării:
nastase

"Pierderea alegerilor prezidenţiale, după ce au existat aşteptări foarte mari, a generat o nemulţumire internă care are nevoie de un anumit timp pentru a se resorbi. În mod evident, şi de data aceasta, au apărut la suprafaţă unele dintre tensiunile care de-a lungul timpului s-au acumulat. Eu sunt convins că, gestionată cu inteligenţă, perioada asta va putea fi traversată cu bine. Nu cred că este o formulă inteligentă să se încurajeze noi variante, spargeri de partid", a spus Năstase.

Fostul premier a declarat că foştii săi colegi de partid ar trebui să înveţe din lecţiile trecutului şi să nu cadă în "capcanele pe care le întind diverse sirene".

În opinia sa, în prezent, PSD are nevoie de "înţelepciune", nu de "scindări, de excluderi", afirmând că excluderea unor membri de partid, precum Mircea Geoană şi Marian Vaghelie, nu a fost "foarte inspirată".

În opinia lui Năstase, un Congres PSD trebuie organizat atunci când există premisele ca forul să "privească spre viitor, nu spre trecut". "Nu un Congres care să însemne o reglare de conturi, ci o construcţie pentru 2016 şi anii viitori", a spus fostul lider PSD.

"Cred că dacă sunt lucruri de discutat despre partid, ele ar fi trebuit discutate în interiorul partidului", a conchis el, referindu-se la prezenţa lui Marian Vanghlie la DNA, ca martor, pentru a da declaraţii în legătură cu organizarea votului din străinătate la alegerile prezidenţiale. Marian Vanghelie a declarat atunci că responsabili pentru problemele votului din diaspora sunt Victor Ponta şi Liviu Dragnea, care "şi-au bătut joc de români", iar justiţia va stabili responsabilii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri