Adrian Năstase, atacuri la adresa lui Traian Băsescu, dar şi a actualilor lideri PSD

Data publicării:
nastase blog

 

În decembrie 2014, s-a încheiat cel de-al doilea mandat al lui Traian Basescu. El încearcă acum să-şi fixeze un loc onorabil în istoria românilor. Nu cred că va reuşi. “Regimul Băsescu” va rămâne o paranteză de istorie. Aşa cred eu. Alţii poate că au o altă evaluare a acestor ani. Recunosc, sunt subiectiv”, scrie Adrian Năstase.

El face şi o listă a „neîmplinirilor” mandatului lui Traian Băsescu, printre acestea menţionând „scăderea alocaţiilor pentru armată de la 2% la 1,2%, dezbinarea socială, scăderea preocupării pentru performanţă, fuga tinerilor în străinătate, dezertarea medicilor şi a altor cadre calificate”.

În acest context, el îi critică şi pe actualii lideri ai PSD: „Băsescu simte nevoia să se raporteze negativ la perioada 2001-2004, pentru a pune in valoare realizările deceniului său. Îl înţeleg. Ceea ce nu înţeleg însă este lipsa de reacţie a liderilor PSD care par a nu-şi mai aminti faptul că în 2000-2004 tot PSD era la guvernare şi nu realizează că ar fi important pentru forţa partidului să reacţioneze, aducând în spaţiul public argumente şi comparaţii. E adevărat, au trecut ceva ani de atunci.

Nu doresc acum să analizez, pe larg, ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, în regimul Băsescu. Departamentele PSD ar fi putut face acest lucru. Poate că îl vor face după şedinţa Consiliului Naţional, din martie”, a mai scris fostul premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri