Adrian Năstase, mesaj pentru V. Ponta după confruntarea cu K. Iohannis: „Da, Victor, spune că ești de acord”

Data publicării:
ponta nastase 1

 

Klaus Iohannis l-a provocat pe Victor Ponta în confruntarea de la B1. Liderul PNL a solicitat acordul din partea lui Victor Ponta de a solicita convocarea Parlamentului pentru a respinge Legea amnistiei şi graţierii.  

Candidatul ACL a declarat miercuri într-o declarație de presă, că dorește convocarea de urgență a Parlamentului pentru dezbaterea legi amnistiei și grațierii și ca aceasta să fie picată. De asemenea, cu această ocazie să se încuviințeze toate solicitările justiției indiferent de culoarea politică.

Fostul premier Adrian Năstase spune că respingerea proiectului din Parlament nu va conduce la îngroparea definitivă a legii amnistiei şi a graţierii.

„Care este problema ca ACEST proiect să fie supus votului si respins? Un vot negativ pe ACEST proiect nu ar insemna respingerea pentru eternitate a unei legi a gratierii si amnistiei. Parlamentul are dreptul de a relua acest subiect, cu un nou proiect de lege (initiativă legislativă) intr-o altă sesiune in urma unei dezbateri publice – care să clarifice categoriile de persoane si de infractiuni vizate, limitele pedepselor etc – proiect elaborat de o comisie speciala din parlament, pe baza discutiilor cu MJ, ANP si avizat de guvern.

Concluzie: dacă problema e atat de serioasă pentru “bărbati” inainte de duminica votului, nu văd de ce nu ar fi de acord Ponta cu propunerea lui Iohannis – făcută, probabil, in băscălie –  ca Parlamentul să se reunească vineri pentru a da un vot negativ ACESTUI proiect de lege. Evident, stim cu totii că, tehnic, convocarea Camerei Deputatilor de pe o zi pe alta este imposibilă dar ar trebui aruncat cartoful fierbinte inapoi la Iohannis. Da, Victor, spune că esti de acord cu propunerea de convocare a Parlamentului. Dacă ăsta este principalul motiv pentru care Iohannis vrea să fie presedintele României…”, a scris Adrian Năstase pe blogul lui. 

DEZBATERE Klaus Iohannis-Victor Ponta. Cea de-a doua confruntare: promisiuni și atacuri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri