Aglomerație pe drumul spre Cotroceni. Șapte candidați au intrat oficial în cursă

Data publicării:
candidaturi bec dosar

Ajuns la Biroul Electoral Central cu o jumătate de oră mai devreme decât momentul la care era programat, Călin Popescu Tăriceanu a fost întâmpinat de zeci de susţinători.

Fostul lider PNL candidează independent. Noul său partid, Liberal Reformator, nu a fost înregistrat la tribunal.

„Proiectul meu se intitulează Romania, a șaptea putere a Europei”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. Șeful Senatului se așteaptă să obțină circa 20% din voturi.

Şi şefa Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, şi-a depus candidatura.

„Candidatura mea este șansa unei Românii frumoase. Mă adresez tinerilor, le spun că este vremea noastră, genenerația care așteaptă de 25 de ani să conducă bine România. Mă adresez femeilor, 10 ani m-am luptat cu toate prejudecățile și astăzi sunt aici, asta înseamnă că se poate”, a spus ea.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a intrat şi el în competiţie, promiţând soluţii pentru problemele minorităţilor.

„Cuvântul-cheie în această campanie va fi respectul. Vom milita pentru o Românie puternică, cu regiuni foarte bine definite, cu identități regionale foarte clare”, a spus el.

Şi fondatorul PPDD, Dan Diaconescu, s-a lansat oficial în cursa pentru Cotroceni, convins că are toate şansele să câştige alegerile.

Din cei 12 candidați care își vor depune listele, sunt singurul cu terminația - escu , iar staistica nu se înșeală niciodată, toți președinții au avut terminația -escu”, a spus Dan Diaconescu.

Prima candidatură oficială la preşedinţie a fost depusă de premierul Victor Ponta. Au urmat, la finalul săptămânii trecute, liderul Alianţei Creştin Liberale Klaus Iohannis şi europarlamentarul Monica Macovei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri