Alarmă la o şcoală din Ploieşti. Elevii s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon

Data actualizării: Data publicării:
accident drum national, smurd, ambulanta, generica

Zece copii de la Şcoala Gimnazială „Rareş Vodă” din Ploieşti au avut nevoie de asistenţă medicală, vineri după-amiază, după ce li s-a făcut rău în timpul orelor de curs. Prima suspiciune a autorităţilor a fost că s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

UPDATE: Niciun copil nu a necesitat spitalizare. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la faţa locului au fost chemate echipe de intervenţie ale operatorului care asigură furnizarea de gaze naturale în municipiul Ploieşti, iar în urma măsurătorilor acestea au constatat că în zonă nu se produc scăpări de gaze.

------

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Județean (SAJ) Prahova şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, zece elevi din clasele a V-a şi a VI-a de la Şcoala Gimnazială „Rareş Vodă” din Ploieşti au nevoie de îngijiri medicale după ce în timpul orelor au început să acuze dureri de cap şi ameţeli, arată News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat că în cauză este vorba despre posibile scăpări de gaze de la centrala termică.

La ora transmiterii acestei ştiri, copiii sunt evaluaţi de către medici de la SAJ şi de paramedicii SMURD, mai multe ambulanţe ajungând la faţa locului.

Observatorul de Prahova relata, acum două zile, că părinții copiilor din școala sus-menționată au reclamat faptul că elevii fac frigul în sălile de clasă tocmai pentru că centrala termică a Școlii „Rareș Vodă” a cedat. A doua zi, adică joi, Primăria Ploiești anunța că a scos la licitație lucrări de investiții la școală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri