ALDE are rezerve în privința contribuției de solidaritate de 2 la sută

Data publicării:
varujan vosganian si calin popescu tariceanu_fb vosganian 2
Foto: Facebook

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat sâmbătă, la Oradea, că Partidul Alianța Liberalilor și Democraților are rezerve în legătură cu procentul de 2% reprezentând contribuția de solidaritate socială, cifră lansată recent în spațiul public, și a precizat că la începutul săptămânii viitoare ar urma să aibă loc discuții pe acest subiect cu social-democrații, informează Agerpres.

varujan vosganian si calin popescu tariceanu_fb vosganian 2
Foto: Facebook

"Alaltăieri a mai apărut o idee privind contribuția de solidaritate, precizez nu e vorba de taxa de solidaritate, ci e vorba de o contribuție de solidaritate, de 2%. Din cauza acestui anunț, eu mi-am anulat ieri (vineri — n.r.) o întâlnire pe care o aveam cu sindicatele și cu patronatele la Iași, pentru că nu am vrut să spun în fața sindicatelor și patronatelor lucruri pe care trebuie să le spun partenerilor de alianță. Avem rezerve în legătură cu acest procent de 2% și vrem să știm exact de unde provine", a precizat, într-o conferință de presă, Varujan Vosganian.

Vicepreședintele ALDE a precizat că nu s-a întâlnit cu partenerii de coaliție, urmând, probabil, să aibă loc discuții pe această temă în cursul zilei de luni.

El a amintit în context de "acele decalaje de atitudine și nepotrivire" cu PSD pe tema impozitării gospodăriilor, a taxei de solidaritate și a impozitului pe cifra de afaceri, la care, în urma demersurilor ALDE și cu sprijinul mediului de afaceri, s-a renunțat.

"Vreau să spun un lucru clar: noi nu dorim să rupem alianța cu PSD. Este o chestiune de onoare politică. Nici nu mai știu de câte ori am fost întrebat când rupeți alianța și când începeți conflictele dintre voi. ALDE nu este un partid conflictual. De fiecare dată când au existat nepotriviri, noi le-am soluționat și fără să abandonăm de la principiile noastre", a arătat Vosganian.

 

"Informația, comunicarea și limpezimea ideilor — acesta este mesajul pe care l-am transmis tinerilor noștri. Noi, ALDE, nu ne numărăm printre cei care aruncă catapulte în spațiul public cu tot felul de idei năstrușnice. Observați că nici Călin Tăriceanu și nici eu, în spațiul public, nu spunem lucruri pe care a doua zi să le contrazicem sau să le retragem. Cred că politica și politicile trebuie să meargă împreună", a afirmat Varujan Vosganian la un eveniment organizat de ALDE la Oradea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri