Alegeri 2009 | Primul oficial care a refuzat să fie audiat. Şeful comisiei, întrebat ce-i de făcut

Data actualizării: Data publicării:
ana maria patru
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fosta preşedintă a AEP Ana Maria Pătru a trimis o scrisoare comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, în care i-a informat pe membrii acesteia că declină invitaţiala audieri. Ea era aşteptată luni la comisia de anchetă, potrivit News.ro.

ana maria patru
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

„V-am distribuit scrisoarea doamnei Ana Maria Pătru. Declină prezenţa la lucrările comisiei şi ne trimite un document pe care vă rog să îl analizaţi şi o să discutăm ulterior”, i-a informat Mihai Fifor pe membrii comisiei.

Senatorul USR Mihai Goţiu a întrebat ce se poate face în cazul în care Ana Maria Pătru refuză să vină la audieri, Fifor spunând că la finalul şedinţei se va lua o decizie în acest sens. 

„Hotărârea spune foarte clar ce putem face, rugămintea mea este să ne uităm peste materialul trimis şi la finele şedinţei de azi discutăm şi luăm o decizie”, a precizat preşedintele Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. 

Ana Maria Pătru este prima persoană invitată la audieri care nu se prezintă, până acum fiind audiaţi Dan Andronic, Viorel Hrebenciuc, fostul preşedinte al AEP Octavian Opriş, vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ şi Mircea Geoană. 

Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 a continuat luni, de la ora 9.00, audierile. Primul invitat a fost Mircea Geoană, care, potrivit agendei, ar fi trebuit să fie urmat de fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru. Mai sunt programaţi secretari de stat din MAI de la vremea respectivă, informează News.ro.

Fostul candidat PSD la alegerile prezidenţiale din 2009 Mircea Geoană a declarat, luni, în faţa Comisiei de anchetă privind acel scrutin, că vizita la Sorin Ovidiu Vîntu de dinainte de alegeri a avut un impact „modest” asupra rezultatului scrutinului, mult mai important fiind cine şi cum l-a filat.

Cu nici o lună înaintea alegerilor parlamentare de anul trecut, Autoritatea Electorală Permanentă rămânea fără şef. Ana Maria Pătru, preşedinta instituţiei, a fost reținută pentru 24 de ore și și-a anunțat demisia prin intermediul avocatului. Procurorii DNA Ploieşti suspectau la acea dată că softurile instituţiei au fost cumpărate de la o firmă preferată de şefa instituţiei. Contractele nu ar fi fost date degeaba, ci în schimbul unui autoturism de lux şi a unui apartament. Ana Maria Pătru este urmărită penal pentru trei infracțiuni de trafic de influență și două de spălare de bani. Detalii, AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri