Băsescu: PSD și ALDE devalizează bugetul „în numele câştigării alegerilor”

Data publicării:
basescu

Fostul președinte Traian Băsescu acuză PSD și ALDE că devalizează bugetul de stat „în numele câştigării alegerilor”.

basescu

Nu se mai dau găleţi, zahăr şi ulei. În schimb, prin acţiunile PSD şi ALDE din Parlament, bugetul de stat este, pur şi simplu, devalizat în numele câştigării alegerilor”, afirmă fostul președinte.

Traian Băsescu adaugă că nu se împotrivește măririi de salarii în sănătate, educație sau asistență socială dar că „marea problemă este dacă aceste măriri sunt în acord cu resursele reale, cu nevoia de a face o distribuţie echilibrată între banii daţi pentru salarii şi banii rezervaţi dezvoltării, iar acum, este evident că se pregăteşte sacrificarea investiţiilor şi a creării de noi locuri de muncă”.

„Fără investiţii, ţara nu se poate dezvolta, iar stimularea excesivă a consumului nu face decât să accentueze deficitul de cont curent. În aceste condiţii, de recuperarea decalajelor faţă de ţările dezvoltate nici nu mai poate fi vorba. Dacă până acum campaniile erau susţinute cu bani din profitul firmelor, acum plăţile se fac din bugetul de stat”, mai scrie fostul președinte pe Facebook.

„Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Rovana Plumb şi toţi ai lor sunt principalii responsabili de sacrificarea investiţiilor, a dezvoltării ţării şi pregătirea intrării în criză”, subliniază el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri