Bușoi despre atacurile lui Dragnea: un El Chapo care amenință

Data publicării:
cristian busoi - fb

Liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că ameninţările lui Liviu Dragnea la adresa preşedintelui Klaus Iohannis sunt "otrăvitoare pentru jocul politic", precizând că pare fi "un El Chapo care ameninţă în stil de America Latină" şi că agresivitatea sa nu are nimic de-a face cu jocul democratic.

cristian busoi - fb

"Vreau să dau un mesaj clar din partea PNL în legătură cu presiunile şi ameninţările pe care PSD le vehiculează în spaţiul public. Cred că ameninţările liderului PSD, Liviu Dragnea, la adresa preşedintelui României sunt otrăvitoare pentru jocul politic. Politica ameninţărilor şi a intimidării promovată de liderii PSD la nivel naţional şi la Primăria Generală ne aduc înapoi în anii '90. Faptul că am ajuns în România şi în Bucureşti ca un lider de partid sau ca un lider politic din administraţie să ameninţe şi să intimideze e un pas în spate foarte serios pe care îl facem şi ca dezbatere politică, dar şi ca societate", a declarat Cristian Buşoi, citat de news.ro 
 
El a afirmat că PSD şi Liviu Dragnea refac "atmosfera de intimidare, presiune şi stăpânire".
 
"Jocul politic are o limită. Peste această limită intervine haosul. Agresivitatea PSD şi a lui Dragnea nu au nimic de-a face cu jocul democratic. Am avut trei preşedinţi după 1990 până la Klaus Iohannis. Niciunul nu a nominalizat un premier condamnat penal. Asta nu e o dorinţă personală a preşedintelui României de a nu-l nominaliza pe Dragnea, e urmarea firească a regulilor democratice, politice, diplomatice internaţionale ca premierii să nu fie aceia care au avut condamnări penale", a spus Buşoi.
 
Liberalul a ţinut să precizeze faptul că niciun lider politic nu a ameninţat un preşedinte sau un alt lider politic aşa cum o face Dragnea în cazul lui Iohannis.
 
"Nici domnul Ion Iliescu, nici măcar Traian Băsescu nu a fost ameninţat de vreun lider de partid în felul în care o face azi domnul Dragnea în raport cu preşedintele Klaus Iohannis. (...) Domnul Dragnea pare un El Chapo care ameninţă în stil de America Latină  (un lider al cartelurilor de droguri, care a evadat de mai multe ori din închisoare, al cărui judecător a fost asasinat recent în stradă și care a fost extrădat în SUA -n.r.) un preşedinte al unei ţări din UE a anului 2016. PNL îl somează pe Liviu Dragnea să înceteze cu ameninţările la adresa preşedintelui României", a menţionat Buşoi.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că ”în concepţia lui Klaus Iohannis” un om care a făcut puşcărie pentru că ”a furat un ou sau o pâine, de foame,” trebuie condamnat la moarte pentru că nu se mai poate angaja nici măcar ca paznic, reacţie care vine după ce şeful statului a spus că, precum paznicii, nici premierii nu pot păzi ţara dacă au cazier.

Potrivit acestuia, Iohannis nu are nicio calitate care să îi permită să pună ”cenzura pe lista unor partide”. ”De unde până unde are el această calitate? Această legimitate (…) când el a fost un candidat penal. Astrele s-au aliniat ulterior şi a obţinut o decizie favorabilă”, a mai zis Dragnea.

Întrebat dacă el va fi nominalizat premier al PSD, Dragnea a spus că ”Iohannis poate deduce asta”, precizând că nu a spus niciodată că îşi doreşte funcţia de premier. ”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri