C. T. Popescu: Cioloş ar trebui să demisioneze şi să plece în campanie

Data actualizării: Data publicării:
ctp 27 octombrie

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că premierul „candidează”, de fapt, fără să îşi asume oficial această candidatură. Odată ce a acceptat propunerea PNL de a fi propunerea partidului pentru postul de viitor premier, Dacian Cioloş s-a implicat politic în campania electorală. Şi cinstit faţă de principiile anunţate până acum ar fi să demisioneze din funcţia de prim-ministru, comentează Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu:

„Ce a făcut domnul Cioloş? Va să zică, domnul Cioloş a spus mai întâi că rămâne în afara jocului politic, că nu intră în niciun partid, că nu candidează. Şi că, după alegeri, în funcţie de majoritatea care se creează poate să-şi manifeste o opţiune sau nu. În raport cu platforma numită #România100. Ce a rămas din toate astea? Deci domnul Cioloş spune: Nu merg cu un guvern de coaliţie, nu voi fi premierul unui guvern de coaliţie PNL - PSD. Nu voi fi premierul niciunui guvern din care face parte PSD. În schimb voi fi premierul unui guvern din care face parte PNL. Daaaar, spune domnul Cioloş, nu merg în campanie cu PNL. Ce-i asta?

Ce a mai rămas din poziţia iniţială a domnului Cioloş? Acuma dânsul comite o incorectitudine faţă de PNL. În mod normal ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de premier şi să meargă în campanie cu PNL. Adică, dânsul ce face. Stă la scuteală şi aşteaptă să-i facă PNL campanie? Fireşte că şi PNL are interesul lui în treaba asta...

Din moment ce ai spus: nu merg cu PSD, merg cu PNL, la ce bun îţi mai păstrezi neutralitatea, îţi mai păstrezi neimplicarea politică? Păi este limpede apartenenţa politică în clipa de faţă. Mai bine dă-ţi demisia din funcţia de premier, pentru că aşa e corect, să nu foloseşti resursele guvernamentale în campanie şi mergi, în persoană, împreună cu partidul pe care l-ai acceptat. Aşa ar fi corect.

PNL, la rândul lui, ce face? Face un miting, am înţeles, pe 6 noiembrie, la care vor veni 50.000 de oameni. Spun ei. Un miting pro-Cioloş. Pro Cioloş ce? Că domnul Cioloş nu candidează. Nu poate fi votat în niciun fel. Şi atunci, ca să ce? Ca să spună oamenii ce bun şi frumos e Cioloş, la miting? Ce să facă acolo?

Acel miting este făcut cu scopul: votaţi PNL dacă îl vreţi premier pe Dacian Cioloş. Pentru că asta vrea şi PNL, să tragă ceva, o bucată din costumul domnului Cioloş. Asta este ecuaţia, tejghetărească, în clipa de faţă, dintre domnul Cioloş şi PNL.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri